Látványosság

2023.09.18. 19:23

Lovak előtt drótszamarak: hagyománytörő volt az idei kömlődi szüreti felvonulás

Az idén először kezdődött motoros felvonulással a település szüreti mulatsága.

Wágner Zsanett

Először a motorosok pattantak nyeregbe Kömlődön

Forrás: beküldött

Rendkívül látványos volt, ahogy csaknem két tucat jármű járta végig az utcákat. A benzingőzt, származzon az veterán vagy egészen új járműből, a Komáromi-Szabadság-Pálóczi-Petőfi-Perczel-Béke-Pázmándy útvonalon eresztették ki. Többek között oldalkocsis motor, robogó, chopper és számos quad is szerepelt a konvojban. Később, a menet a rendezvénytérre érkezett, ahol átadták a legszebb kerteknek járó elismeréseket is.

Ezután indult a hagyományos szüreti felvonulás a művelődési háztól, majd a táncosok megálltak a Tata-Vörösmarty út kereszteződésénél. Onnan visszasétáltak a Komáromi és Ady út kereszteződéséig, hogy újra bemutathassák a néptáncosok és a kis mazsorettek is a műsorukat.

kömlődi szüreti felvonulás
Különleges járgányok járták be a település utcáit
Forrás: beküldött

A jókedvű táncos, dalos társaság összesen 7 helyen állt meg, ahol a környékbeli lakosok ízletes házi süteményekkel, pogácsákkal és hideg frissítőkkel kínálták az érkezőket.

A mulatság este a szüreti bállal folytatódott a Kanyar Csárdában, ahol Sőregi Levi gondoskodott a jó hangulatról. Az őszi rendezvénynek csak a másnap hajnal vetett véget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában