Támogatás

2023.09.01. 11:30

Ingyen bérlet a tatabányai diákoknak: ezeket az iratokat vidd magaddal a kiváltáshoz!

A város önkormányzata a 2023/2024-es tanévben is közlekedési támogatást nyújt a tatabányai bejelentett lakóhellyel rendelkező tanulóknak. Mondjuk a részleteket, hol és hogyan, milyen iratok felmutatásával lehet hozzájutni a diákbérletekhez.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Mint arról korábban beszámoltunk, a város legutóbbi testületi ülésén az a döntés született, hogy az előttünk álló tanévben is ingyenes lesz a városon belüli tanulóbérlet a tanköteles diákok számára. Van azonban változás, amire érdemes figyelni, mert ezúttal nem postázzák ki a bérletek átvételéhez szükséges utalványokat. A korábbi években azok felmutatásával lehetett átvenni a T-busztól a buszvégállomáson a bérleteket.

A  jogosultságot 2023/2024-es tanévben is kérelem nélkül állapítják meg azoknak a szeptember 1-jén 6. életévüket betöltött, de a 17. életévüket még el nem ért gyerekeknek, akik rendelkeznek tatabányai bejelentett állandó lakóhellyel.

Fontos, hogy a határozatot és a bérlet kiváltásához szükséges utalványt ezúttal a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, az I. emeleten veheti át a jogosult gyermekkel azonos címen lakó szülő/törvényes képviselő (vagy meghatalmazottja, szabályszerű meghatalmazással) a

KÖZLEKEDÉSI TÁMOGATÁS HATÁROZAT ÁTVÉTEL

sorszámot húzva. Az átvételhez szükség lesz az átvevő személyazonosító irataira (személyi igazolvány és lakcímkártya), valamint – lehetőség szerint – érdemes elvinni a gyermek diákigazolványát vagy személyi igazolványát is.

Sorszámot kell húzni

Átvenni a bérletet a nyitvatartási időben lehet a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, az I. emeleten szeptemben 4. és 15. között.

hétfő: 8-18 óráig,
kedd: 8-18 óráig,
szerda: 8–18 óráig, 
csütörtök: 8–18 óráig,
péntek: 8-15 óráig.

Sorszámkiadás hétfőtől csütörtökig: 7.45–17.45, pénteken : 7.45 – 14.45 között lesz.

A bérlet átvétele innentől a korábbi évekhez hasonlóan alakul: az utalvány beváltására a T-Busz jegypénztárában van lehetőség, mely szeptember közepéig hosszított nyitva tartással áll az ügyfelek rendelkezésére. 

A szeptember 1-jén 17. életévét betöltött, de 20. életévét még el nem ért középiskolai tanulói  jogviszonnyal rendelkezők esetében csak kérelemre indul az eljárás. Kérelmet pedig szeptember 1. után lehet benyújtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában