Fontos témák

2023.09.20. 13:58

Hulladékgazdálkodásról beszélgettek a kávé mellett Tatán +fotók

Újra megrendezték Tatán az immár hagyományosnak számító vállalkozói reggelit. Ezúttal a hulladékgazdálkodás változásai volt a téma.

A „Reggeli kávé a polgármesterrel” résztvevői egy fontos témáról beszélgethettek

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

A helyi kis- és középvállalkozókat látta vendégül Michl József, Tata polgármestere szeptember 20-án, szerdán reggel a Veranda Bisztróban. A rendezvény célja ezúttal is az volt, hogy a helyi társaságokat értesítsék az őket érintő változásokról, az új lehetőségekről és akár kötetlenül kérdezzenek az önkormányzat munkatársaitól, ha valamiben segítségre van szükségük. A szeptemberi esemény témája a hulladékgazdálkodás volt. Ugyanis júliustól fontos változások történtek a témában.

Michl József köszöntőjében üdvözölt mindenkit, és külön gratulált azoknak a tatai vállalkozásoknak, akik a nemrég megrendezett Príma Díjátadó Gálán elismerésben részesültek. Kiemelte, hogy külön köszöni, hogy a megjelentek közül sokan folyamatosan szponzorációban, együttműködésben is partnerei a városnak. 

A lakosságot is érinti

Michl József kitért arra is, hogy nemcsak a vállalkozásoknak, de a lakosságnak is megváltozott a hulladékkezelése. Ez többek között azt jelenti, hogy a Tatai Városgazda Nonprofit Kft. többet nem végezhet lomtalanítási tevékenységet sem. A továbbiakban minden lakossági hulladékgazdálkodási tevékenyéget kizárólag a MOHU MOL Hulladékgazdálkodási Zrt. láthat el. A város honlapján, illetve a város újságjában közétett tájékoztatóból megtudhatják a helyiek, hogy ezentúl milyen lehetőségeket kínálnak a lomtalanításra. 

– A MOL MOHU nevű cége vette át júliustól a hulladákgazdálkodást. Ennek az új helyzetnek az ismertetésére került ma itt sor. Azt szeretnénk, hogy a tatai cégek, akik rengeteg hulladékot is termelnek az értékes tevékenységeik mellett, hiszen ez elkerülhetetlen. Ennek a precíz és pontos elszállításáról és a megsemmisítéséről és az ezzel való gazdálkodásról is mindent tudjanak – magyarázta a polgármester. 

Az eseményen előadást tartott Baricza Miklós, a MOHU Ügyfél Támogatás Vezetője, aki elmondta, hogy az ügyfélszolgálaton túl a rendelésfelvételek is hozzájuk tartoznak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában