Ünnepség

2023.09.27. 21:20

Édes fotókon Komárom legfiatalabb tagjai: szüleikkel együtt köszöntötték őket

Komáromban hagyomány, hogy tavasszal és ősszel köszöntik az újszülött babákat és családjaikat. Idén tavasszal a városházán 45 babát köszöntöttek, most pedig 24 család vehette át a komáromi ajándékcsomagot – számolt be a rendezvényről a komarom.hu.

Kemma.hu

A Jókai ligetben a megjelenteket dr. Molnár Attila polgármester, valamint Hajnal Dóra és Vajda Bence önkormányzati képviselők köszöntötték – olvasható a város hivatalos Facebook-oldalán.

– Nagyon jó látni, hogy a komáromi fiatalok gyermeket vállalnak, ezért is vezettük be azokat a komáromi kedvezményeket, melyekkel segíteni szeretnénk a szülőket. Városunkban, minden újszülött baba után 200 ezer forint támogatást nyújt az önkormányzat, ami egyedülálló hazánkban – hangsúlyozta dr. Molnár Attila, hozzátéve, hogy egy család életében a gyermek­áldás a legfontosabb, polgármesterként pedig kiemelt feladatának tartja a komáromi családok támogatását. 

A városvezető kiemelte azokat a programokat, amelyek szintén nagy-nagy segítséget nyújtanak a családoknak: az önkormányzat által finanszírozott bölcsődei és óvodai étkeztetés, a térítésmentes úszás program, a fiatalok első lakáshoz jutásának támogatása, mely egyszeri, vissza nem térítendő támogatás és összege félmillió forint. A kedvezmények között szerepel még az ingyenesen igényelhető védőoltás és az első házasulandók 100 ezer forintos városi támogatása. 

A szülők most is komáromi ajándékcsomagot kaptak az önkormányzattól, az anyukák és a nagyszülők pedig egy-egy szál rózsát vehettek át. A babaköszöntő ünnepség Vigh-Boda Marcsi Kerekítő foglalkozásával zárult. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában