Összefogás

2023.09.01. 06:55

Csodát hozott a tanévkezdés: az SMA-s tatabányai fiúcska maga járhat be a suliba

Elkészült a lift a bánhidai Jókai-iskolában, így az SMA 2-vel küzdő Bazsó Dani teljes értékű elsős lehet szeptember elsejétől. A gyakorlatban mindez azt jelenti, hogy segítség nélkül tud majd közlekedni a suliban, és oda bejutni.

Kemma.hu

A Bazsó-Varga család újabb álma teljesült. Dani teljes értékű iskolás lehet

Forrás: Beküldött

Becsengetésre elkészült az a lépcsőlift, aminek segítségével Bazsó Dani, az SMA-s tatabányai fiúcska szó szerint iskolába mehet mától. Ahogy arról beszámoltunk, a háromgyermekes Bazsó-Varga házaspár, Bea és Ádám két SMA-s fiút is nevel. És nem csupán nagy szeretetben, de akadályt nem ismerő elszántságal. Így nem volt kérdés, hogy miután megtalálták az első osztályt most kezdő Daninak a tökéletes iskolát, a bánhidai Jókait, egyből keresni kezdték a lehetőségeket: hogyan küzdheti le a fiúcska azokat a lépcsőfokokat, amelyek az épületbe vezetnek. 

Rengetegen álltka melléjük. Cégek, önkormányzatok, magánemberek, ismerősök és ismeretlenek, miközben ők maguk is beletették a költségekbe az 1 %-os felajánlásokból beérkezett egymillió forintjukat. Először még úgy tűnt, 9 milliót kell összegyűjteniük, de végül olyan szerencsésen alakult minden, hogy egy másik megoldással ötmilliósra olvadt a költség. És alig két hónappal később, a tanévkezdés előtt két nappal Dani ki is próbálhatta, milyen lesz mostantól iskolába járnia.

Közösségi oldalukon arról írtak, hogy nem akármilyen boldogságokat okoztak nekik azok, akik segítették őket ezen a néhány lépcsőnyi, de annál sokkal többet jelentő úton.
− A platformos lépcsőlifttel Dani a Bánhidai Jókai Mór Általános Iskola főbejáratánál fel tud liftezni a tantermekhez, ahol a tudást magába szívhatja. Emellett megérkeztek a kisebb lépcsőket és küszöböket áthidaló rámpák is − fogalmaztak, és újra megköszönték a segítséget mindenkinek.

De legfőképp az iskolának jár a köszönet, amiért első perctől kezdve tárt karokkal várják Danit! Ahogy már sokszor, ezúttal is bebizonyosodott, hogy minden jó, ha a vége jó. A vége pedig most egy új kezdet: Dani teljes értékű kisiskolás lesz. 

− tették hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában