70 százalék

2023.09.06. 16:07

Bővül a piliscsévi ovi-bölcsi, jól haladnak az új épületrész munkálatai

Duplájára bővítik a férőhelyek számát.

Walczer Patrik

Tizennégy bölcsődei férőhely jön létre

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Hetven százalékos készültségi szintnél jár az új, tizennégy férőhelyes bölcsőde kivitelezése – közölte lapunkkal Kosztkáné Rokolya Bernadett, a község polgármestere. Mint arról korábban beszámoltunk, a település önkormányzata 140 millió forintnyi támogatást nyert el a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat által koordinált Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz-ban (TOP Plusz) a meglévő bölcsődei férőhelyek bővítésére. 

A Piliscsévi Aranykapu Óvoda-Bölcsőde jelenleg négy óvodai és egy, tizennégy férőhelyes bölcsődei csoporttal működik. Folyamatosan növekszik a község lélekszáma, egyre több kisgyermek él a településen, így egyre nagyobb igény mutatkozik a bölcsődei szolgáltatás iránt is. Sok szülő hamarabb szeretne visszatérni a munka világába, így a fejlesztés nagy segítséget jelent a családoknak.

A kivitelezési munkálatok még februárban kezdődtek el: a projekt sajtónyilvános nyitórendezvényén elhangzott, hogy az új épületrészt a meglévőhöz építették hozzá. Akkor ismertették azt is, hogy a közlekedő folyosó meghosszabbításával, az intézmény északnyugati sarkában lévő bölcsődei csoport mellett jön létre az új, 14 férőhelyes csoportszoba és a hozzá kapcsolódó kiszolgáló helyiségek.

piliscsév óvoda
Februárban kezdődtek a munkálatok
Fotó: W. P. / Forrás: 24 Óra

Kosztkáné Rokolya Bernadett megkeresésünkre elmondta, hogy a kivitelező cég munkatársai a terveknek megfelelően haladnak a munkálatokkal. Az új épületrész szerkezetileg elkészült, a falakat külsőleg szigetelték és le is vakolták, a napelemeket felszerelték a tetőre. Belül előkészítették a felületeket a festésre, illetve az eszközbeszerzés mellett folyamatban van a belső burkolatok kiválasztása, a szaniterek felszerelése, illetve a játszóudvar kialakítása.

A község polgármestere megjegyezte: szeretnék a jövő év elején megszerezni a működéshez szükséges engedélyeket és a tervek szerint a 2024/2025-ös nevelési évtől már összesen huszonnyolc férőhellyel várnák a gyermekeket.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában