Kemma.hu videó

2023.09.11. 17:30

Belépni csak férfiaknak: Felsőgallán megmutatták, milyen az igazi kanmuri +videó, fotók

Már délelőtt gyülekeztek a férfiak a felsőgallai Kakukk kocsmában, ahol a hagyományokat ápolva 84. alkalommal rendezték meg a Kanmurit.

Kemma.hu

Szólt a nóta, táncoltak a férfiak, fantasztikus volt a hangulat a 84. Kanmurin

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

– Mi a különbség muri és buli között? – kérdezte Józsi a felsőgallai Kakukk kocsmában hétfő délidőben. A pontos választ nem tudtuk meg, de azt igen, hogy az idén is óriási mulatság elébe nézett, aki a 84. Kanmurira látogatott. A 77 éves Józsi már reggel kikérte kisfröccsét, az első vendégek között volt. A hangulat hamar tetőfokára hágott: a gyengébbik nem tagjai is megpróbáltak bejutni, de a rendezvény szabályai szerint csak férfi léphetett be 16 óráig a területre. Kivétel a pultos és az újságíró.

Tóth Gáborné 15 éve dolgozik a Kakukkban, az idén ő sütötte a hurkát és a kolbászt, valamint hordta a lilahagymás zsírosdeszkákat a vendégeknek. A hangulatfelelős, Érsek Zoltán, sváb zenével és retró muzsikával kedveskedett a táncoslábúaknak. Szűnni nem akaró tapsviharral és éljenzéssel ért véget a hétfő délután a Kakukkban, ahol az asztali abrosz fejkendőként nyert új értelmet a táncparketten.

Érdekesség, hogy a hagyomány egyidős magával a kocsmával, és idősebb, mint a 76 éves Tatabánya.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában