Elismerés

2023.09.16. 12:41

A védőnő vehetett át díjat a Naszályi napokon - a kisfilmjét is megkapta a település +fotók

Mátyás Tímea húsz éve dolgozik védőnőként Naszályon. Aktív közösségi életével és a családokért tett munkájával érdemelte ki az elismerést.

Goletz-DeáK Viktória

Mátyás Tímea 20 éve dolgozik a naszályi családokért

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Szeptember 16-án, szombaton tartják a 22. Naszályi Napokat, aminek hivatalos megnyitója délelőtt volt a művelődési házban. Az eseményen beszédet mondott Popovics György, a vármegyei önkormányzat elnöke, aki elmondta, hogy mindig szívesen jön a település rendezvényeire, és már számos kitüntetés átadón mondott beszédet. Az évek során pedig örömmel nézte a település fejlődését, amihez a vármegyei önkormányzat is segítő kezet nyújt. 

Húsz éve a gyerekekért

Az eseményen adták át a Naszályért díjat, amit idén a település védőnője, Mátyás Tímea vehetett át. A polgármester elmondta, hogy azért is külön öröm számára az idei díjátadó, mert gyerekkori kapcsolat fűzi Tímeához, aki a  a diplomájának átvétele óta látja el a település védőnői feladatait és lassan egy generáció nőtt fel közben az ő iránymutatásával és támogatásával. Mint mondta: Tímea a naszályi családokért 20 éven át végzett kivételesen magas színvonalú, eredményes egyben példamutató és lelkiismeretes szolgálatáért érdemelte ki az elismerést. 

– Nemrég a bölcsőde átadóján találkoztunk, és most újabb pályázatoknak örülhetünk közösen, amiből az óvoda, illetve a Búcsú tér is megújulhat. A vármegyei önkormányzatnak az elmúlt tíz évben nagyon fontos volt az identitás építése, hogy kialakítsuk a helyiekben az összetartozás érzést. Hogy nem csak naszályiak, magyarok, hanem Komárom-Esztergom vármegyeiek is vagyunk. Ezért is nagyon örülünk, hogy lehetőségünk volt az összes vármegyei településről készíteni egy imázsfilmet, ami messze viheti a helyiek hírét és erősítheti az identitásukat – mondta az elnök, aki a naszályi imázsfilmet rejtő díszes pendrive-t át is adta a település polgármesterének, Maszlavér Petrának. 

Popovics György, a vármegyei önkormányzat elnöke adta át az imázsfilmet Maszlavér Petrának
Popovics György, a vármegyei önkormányzat elnöke adta át az imázsfilmet Maszlavér Petrának
Fotó: Viszló Balázs / Forrás:  24 Óra

Czunyiné dr. Bertalan Judit, a település országgyűlési képviselője arról beszélt, hogy egy települést nem az épületek tesznek széppé, hanem az ott élők lelkétől, a közöségi tudástól, az identitástól, amit az évszázadok alatt értek el a generációk, amit tovább adnak a következő nemzedékeknek. 

A Vármegyejáró filmsorozat a Komárom-Esztergom Vármegyei Önkormányzat megyei identitás programja keretében jött létre. Naszály filmje megtekinthető itt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában