Nem támogatják

2023.09.21. 13:49

A Mi Hazánk Mozgalom tiltakozik a WHO szerződésterve ellen

A szeptember 21-ei sajtótájékoztatón a Mi Hazánk Esztergomi Szervezete elnöke kifejtette, hogy pártja tiltakozik a WHO (Egészségügyi Világszervezet) a világjárványok megelőzéséről és a világjárványokra való felkészültségről szóló Nemzetközi megállapodás aláírása ellen.

Pöltl Zoltán

Lantos János a WHO "pandémia szerződése" elleni MHM akcióról beszélt szeptember 21-ei sajtótájékoztatóján

Forrás: 24 Óra

Fotó: P. O. Z.

A MHM sajtótájékoztatója elején pártja nevében őszinte részvétét fejezte ki Lantos János a szeptember 20-ai robbantás miatt szolgálatteljesítés közben elhunyt rendőr családjának és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek. 

A folytatásban Lantos János elmondta a Mi Hazán Mozgalom azért tiltakozik az úgynevezett „pandémia szerződés” ellen, mert álláspontjuk szerint a WHO a nemzeti szuverenitást kikerülve, ezzel a szerződésben foglalt központosítással akar beavatkozni Magyarország belügyeibe is, és így meghatározhatná, hogy milyen korlátozásokat vezessenek be az aláíró országok, és a WHO határozhatná meg, hogy például kötelező lenne a védőoltás. 

„A MI Hazánk Mozgalom szerint ez súlyos beavatkozás Magyarország belügyeibe, ezért nem szeretnénk, ha a WHO ilyen módon beavatkozna abba, hogy a magyar emberek, hogy kívánnak élni, ezért aláírásgyűjtést indítunk az ország számos pontján és online formában is”, mondta a MHM esztergomi elnöke. Lantos hozzátette: az elmúlt hetekben már tízezren írták alá az íveket e témában, illetve azt ígérte, hogy ezt a tiltakozó, aláírásgyűjtő akciójukat Esztergomban, Dorogon és a környező településeken folytatni fogják. 

Az elnök elmondta, hogy a petícióval megkeresik majd a kormányt, hogy nyilvánítsa ki azt a véleményét, hogy a WHO ne szólhasson bele Magyarország belügyeibe. Arra az újságírói kérdésre, hogy politikai párt miért avatkozik bele egészségügyi, tudományos területre tartozó ügyekbe, Lantos János azt válaszolta, hogy a járványügyi helyzetre hivatkozva sok olyan szabadságjogot szeretne a WHO korlátozni, melyek nemcsak az MHM, de szakemberek szerint sem lenne indokolt. 

Az elnök hozzátette, az a központosítás, melyet az Egészségügyi Világszervezet mostani és később még részletesebben kidolgozott tervezetében szorgalmaz, nem igazítható egy általános standard-ként az egymástól eltérő országokra alkalmazva.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában