Lélekemelő program

2023.09.17. 13:18

A különlegességekkel élőkre irányult a figyelem Tatabányán, az Esélyek Napján +fotók, videó

Hat kategóriában nevezhettek a különlegességgel élők az Esélyek Napján. Tatabányán, a Puskin Művelődési Házban és környékén megszervezett programon száznál is többen próbálták ki magukat, s több érdekes kísérőprogram is várta az érdeklődőket. Sok mosoly, öröm, meghatottság és nagy találkozások jellemezték ezt a napot.

Kemma.hu

A különlegességgel élők voltak a középpontban az Esélyek napján

Forrás: 24 Óra

Fotó: S. G.

A megnyitóm Péntek Szilveszter, a Léleksegítő Alapítvány elnöke köszöntötte a program résztvevőit a Puskin Művelődési Ház előtt. Szólt a tavaly elhunyt Adamecz Lászlóról, akinek a nevéhez fűződik a sorozat elindítása, amely az idén megújulva várta a látogatókat. Szücsné Posztovics Ilona polgármester elismerően szólt az szervező Léleksegítő Alapítvány munkájáról, és a Mozgáskorlátozottak Komárom-Esztergom Megyei Egyesületének tevékenységéről. Bencsik János országgyűlési képviselő az esélyteremtés lépcsőit fogalmazta meg, és kívánt további sikereket a szervezőknek. 

A sportversengések a különlegességgel élőknek hat versenyszámban zajlottak: íjászat, boccia, szkander, darts, mozgáskorlátozottak autós, valamint kerekesszékes ügyességi versenye. Érkeztek Pápáról, Győrből, Budapestről, sőt Szlovákiából is csapatok. 

Családi programok is várták a látogatókat az Esélyek napján
Családi programok is várták a látogatókat az Esélyek napján
Fotó: S. G. / Forrás: 24 Óra

Nagy sikere volt az Óvárosi Őszikék Férfi Tánccsoportja produkciójának, amelyet egy rövid Zumba Gold bemutató követett. A Puskin Művelődési Ház aulájában ezt követően az autizmussal élő fiatalokat összefogó, az Érdekesen Bekötött Emberek Klubja két tagjának, Vigh Levente és ifj. Vály György mini fotókiállítása nyílt meg, ahol a zenei ráhangolódást is egy fiatal tehetséges klubtag, Barkó Sára biztosította lehengerlő játékával.  

Közben a NépmesePontban a Lélekemelő Műhely folyamatosan várta a lelki megújulást keresőket: illóolaj, hangtálazás mellett kipróbálhatták a neurofeedback technikát és nyaki, és hát masszázsra is volt lehetőség. A bánhidai fiókkönyvtárban pedig Élő könyvtár zajlott, ahol a különlegességgel élőket kérdezhették az érdeklődők.

Délután tombola, majd operett műsor következett, amelyet az eredményhirdetés zárt. Előtte Gurmai Zita országgyűlési képviselő üdvözölte a Léleksegítő Alapítvány munkáját és beszélt arról, hogy a különlegességgel élés legfeljebb a mindennapokat határozza meg, semmiképpen nem az így élők értékét.
A díjakat Péntek Szilveszter és Gurmai Zita adta át. Női darts kategóriában első lett Dolgos Gyuláné (Pápa), Melóné Dudás Katalin (Humanitás), Horváth Éva (Pápa). A férfiak között ebben a versenyszámban első lett Kónya Ferenc, második Meló István, s őt Meló Róbert követte. Mindannyian a Humanitás Klub tagjai.

A Lélekemelő Műhelyben a hangtálazást is kipróbálhatták a látogatók
A Lélekemelő Műhelyben a hangtálazást is kipróbálhatták a látogatók
Fotó: S. G. / Forrás: 24 Óra

A Turul Kupa autós ügyességi verseny női lábvezérlésű kategória díjazottja lett Németh Ottóné (Pápa). Ugyanebben a kategóriában a férfiak között első lett Kövi Zoltán (Pápa), második Németh Ottó (Pápa), s harmadik Hordósi Szilárd (Nagymegyer). 

A női íjászok között első lett Padócné Leposa Ilona (Humanitás), második Kósa Veronika (Nagymegyer) és harmadik Szelle Ilona (Nagymegyer). Ebben a kategóriában a férfiak között az első lett Etényi Mihály (Pápa), második Kónya Ferenc (Humanitás) és harmadik Tóth Jenő (Óvárosi Őszikék). A Humanitás Kupa kerekesszékes férfi elektromos kategóriában első lett Józsa István, második Keiszman Béla és harmadik Szabó Tibor. A nők között ebben a kategóriában díjat kapott Kreiszmanné Erzsike és Dolgos Gyuláné is.  A kerekesszékes női önhajtós kategóriában pedig Németh Anikó vehetett át díjat.

A Humanitás Kupa kerekesszékes férfi önhajtós nyertesei: Szabó Tibor, Németh Péter és Major Lajos. A Humanitás Kupa kerekesszékes verseny segítővel díjazottjai: Leskó Zoltán, Wittenberger Melinda és Vörös Zoltán volt. A boccia versenyen az amatőrök között a Nagymegyer végzett az élen, majd a szintén szlovákiai Remény csapat, s harmadik lett a tatai Sorstársak Klub. A profik között a bocciában első lett a Csefosz SE, majd a Humanitás 2 és a Szombathelyi Összetartás SE lett a harmadik.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában