Köszönet

2024.05.31. 17:01

Jutalmazásban részesítette a testület a rendőröket

Elismerésekről szólt május utolsó napja Dorogon. A testületi ülésen a Dorogi Rendőrkapitányság állományában dolgozók közül ketten is jutalmazásban részesültek.

Walczer Patrik

Dr. Tittmann János polgármester a képviselő-testület nevében ismerte el pénteken a Baross Gábor lakótelep 26-28. számú lakótömbökben élők közösségért, illetve a lakóhelyük környezetéért tett erőfeszítéseket. Az összetartó lakóközösség önzetlen, példamutató munkájának eredményeként nemcsak megszépítették és gyönyörűen parkosították a tömbök környezetét, hanem értéket is teremtettek.

Elismerésekről szólt május utolsó napja Dorogon. A testületi ülésen a Dorogi Rendőrkapitányság állományában dolgozók közül ketten is jutalmazásban részesültek.
Szlamnik Renáta és Deák Attila a dorogi testületi ülésen jutalmazásban részesült.
Fotó: W.P. / Forrás: 24 Óra

Előző héten Nyergesújfaluban tartották meg a vármegyei értéktár fennállásának 10. évfordulójáról szóló rendezvényt. Akkor elhangzott, hogy felvételt nyert a vármegyei értéktárba a 100 éves Dorogi Ipartestület és a „Dorogi Bányászkodás Emlékművei” is, mellyel kapcsolatban elismerő okleveleket adtak át. A pénteki testületi ülésen dr. Tittmann János méltatta a Dorogi Értéktár Bizottság teljesítményét és megköszönte Dankó József helytörténeti kutatónak, a bizottság elnökének a tagok által elvégzett munkát.

Az ülésen részt vett Boross Zoltán rendőr ezredes, vármegyei rendőr-főkapitány és dr. Friedrich Gábor rendőr ezredes, a Dorogi Rendőrkapitányság vezetője is. A város közbiztonsági helyzetéről tartott beszámoló kapcsán dr. Friedrich Gábor megjegyezte: 2023-ban az összbűncselekmények száma gyakorlatilag stagnált. A nyomozás-eredményességi mutató 80 százalék felett van, ami azt jelenti, hogy tíz bűncselekményből több mint nyolc esetében az elkövetőt sikerül eljárás alá vonni. Ugyanakkor szóba került az is, hogy az online csalási módszerek új feladatokkal szolgálnak a rendőrség számára. A testület döntése értelmében Szlamnik Renáta rendőr zászlós, szabálysértési referens és Deák Attila rendőr hadnagy, nyomozótiszt jutalomban részesült.

A testület döntött többek között arról, hogy az Árpád utcai forgalom csillapítása érdekében megváltozik a forgalmi rend az István király utcában és szavaztak a „Dorogi Bányász Emlékmű – Kilátó kialakítása a Kálvária Dombon” című pályázat műszaki tartalmának kiegészítő munkáiról is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában