Gasztronómia

2023.09.10. 11:00

23 kondérban rotyogott a mennyei lecsó Tatabányán (fotók)

A Tünde Presszó, a LecsóLadies, a Szent Hubertus Társulat és a Tüskék csapata gyűjtötte a legtöbb adományt a kóstolás során.

Kemma.hu

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Óriási volt az érdeklődés az idén a hagyományos, tizenkettedik alkalommal megszervezett Kertvárosi Lecsófesztiválon. Nagy volt a forgatag, ahol mindenki megtalálhatta magának a kedvére valót. A későnyári tikkasztó melegben még a kondérok is másként fortyogtak: ám a csapatokat faggatva, a titkos hozzávalót kutatva egészen új nézőpontba került a gasztronómiai program.

A hagyományos hozzávalók, mint a paprika, paradicsom, kolbász mellett minden megkérdezett spirituális síkra terelte a szót, s a lélek, és a szeretet került előtérbe. Valami lehetett ebben is, hiszen hatalmas jókedvvel, óriási egyetértésben és széles mosollyal kavargatták a kondérok tartalmát. Nem is kellett sokat várni: hamar el is készültek az ételek, amelyek kóstolásból befolyt összeg az idén is jótékonysági célt szolgált.

Díjazták a legtöbb kóstolót kimért csapatot, akik így támogatták a Pelyhes Peti Alapítványt. Az idén négyszázezer forintnál is több gyűlt össze a kiváló csapatmunkák során. A legtöbb adományt a Tünde Presszó csapata gyűjtötte össze, de nem sokkal maradt le a LecsóLadies, a Szent Hubertus Társulat és a Tüskék csapata.  

Pelyhes Peti Alapítvány
Az idén a Pelyhes Peti Alapítványnak gyűjtöttek a szervezők, azaz a kóstolás során befolyt összeg a szervezet működését segítette. A Pelyhes Peti Alapítvány tagjai hét éve azon dolgoznak, hogy csökkentsék a kóbor macskák számát. Jelenleg csaknem negyven kisállatról gondoskodnak, s a működésük alatt csaknem ezerhétszáz ivartalanítást végeztettek el. Több száz esetben segítettek a talált beteg kóbor cicák gyógykezelésében is – hangzott el a bemutatkozásban.

A színpadon délután a reflektorok helyett napfényben úszó Sőregi Levi mulatós dalokat játszott, közben jól fogyott a hideg ital, a forró lángos és érkezett a városrész néző kisvonat is, amely órákon keresztül szállította az érdeklődőket. Nagy tapsot kapott a Bányász Mazsorett Együttes és érkezett a sztárcsapat, a Bon Bon, majd este Dj Laller szórakoztatta a Lecsófesztivál kitartó közönségét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában