Beruházás

2023.08.01. 16:16

Új bölcsődei férőhelyek létesülnek Tatabányán

Tatabánya pályázatot nyújtott be a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program bölcsődei férőhelyek kialakítását, fejlesztését szolgáló felhívásra. A projekt nyert, így 350 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhet a város, amelynek köszönhetően új bölcsődei férőhelyeket alakíthatnak ki – adta hírül a város kommunikációs irodája.

Kemma.hu

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg. Legfőbb célja új bölcsődei férőhelyek kialakítása Tatabányán. Az Óvárosban lévő bölcsőde férőhelyeinek bővítése valósul meg, ahol két új csoportszobát és kapcsolódó kiszolgáló helyiségeket alakítanak ki. Ennek során 24 kisgyerek járhat még az intézménybe. 

A felsőgallai ingatlanon egy új építésű, szintén 2 csoportszobás mini bölcsőde épül, amely tizennégy gyermek elhelyezését fogja biztosítani. A cél elérése érdekében Tatabánya Megyei Jogú Város Önkormányzata 350 millió forint vissza nem térítendő támogatásban részesült.

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében létrejött beruházásnak köszönhetően összesen 38 új, a mai kor elvárásainak megfelelő bölcsődei férőhely létesül, s továbbá 9 új munkahely is létrejön. A projekt várhatóan még az idén, karácsony előtt lezárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában