Falunap

2023.08.31. 09:00

Traktoros felvonulással kezdődött a neszmélyi nyárbúcsúztató falunap

Nyárzáró Falunapot tartottak Neszmélyen, nemcsak helyieknek. A főzőversenyt például egy tatai vegyes csapat nyerte.

Goletz-DeáK Viktória

Szombat reggel 8 órakor indult útnak a polgármesteri hivataltól a szokásos traktoros ébresztő. A Ströcker zenekarral a platón két óra alatt járták körbe a falut. 

Komáromi Krisztina, a programot szervező Neszmély Községért Közalapítvány kuratóriumi tagja elmondta, hogy a hagyományos traktoros menet több előre meghirdetett helyszínen is megállt, ahol a helyi termelőknek köszönhetően pogácsával, szörppel és borral vendégelték meg az összegyűlteket. 

- Két traktorral mentünk végig az egész falun a polgármesteri hivataltól indulva. A zenekar a teljes út alatt végig zenélt, illetve énekelt, így alapozva meg a falunap hangulatát. A menet vége a Duna parton volt a Hajós Skanzen melletti pihenőparknál, ahol akkor kezdődött a főzőverseny. A megkötés csak annyi volt, hogy valamilyen pörköltet kell készítenie a csapatoknak. Így a hagyományos disznótól kezdve, szarvas és őz is rotyogott a 11 bográcsban - mondta a szervező, aki elárulta, hogy nem csak helyiek nevezhettek a versenyre. Így fordulhatott elő az, hogy a győztes egy tatai, de neszmélyi kötődésű csapat lett.

- A győztesek egy hagyományos disznó pörköltet készítettek, amit nagyon étvágygerjesztően egy cipóban tálaltak. A második díjat egy neszmélyi, míg a harmadikat egy nyergesi pörkölt érdemelte ki - sorolta Krisztina. 

Az eredményhirdetésben és a díjak átadásában Popovics György, a vármegyei közgyűlés elnöke is segédkezett. Majd átadta az újabb imázsfilmet rejtő díszes pendrive-t Soltész Babett képviselő asszonynak. A Neszmély kincseiről készült kisfilmet a közönség meg is nézhette a helyszínen. A Vármegyejáró filmsorozat egyébként a Komárom-Esztergom Vármegye Önkormányzata TOP-Plusz Program „A mi megyénk, a mi világunk” című pályázatának köszönhetően valósult meg.

Ezután kezdődtek a mulatság. Bizonyítva a két település szoros barátságát először a dunaalmási szeretetotthon gyerekei léptek fel egy kedves kis műsorral. Majd a dunaalmási Vadvirág dalkör adott ízelítőt repertoárjukból. A falunapon továbbá fellépett a tatai Maya Tánc és Gimnasztika csoport, több neszmélyi kisgyerekkel a színpadon. Természetesen a helyi Zumba csoport sem maradhatott el a műsorból. A gyerekek által várva várt habpartiról pedig a dunaalmási önkéntes és a komáromi hivatásos tűzoltók gondoskodtak. 

A színpad mellett közben a Mulligan motoros klub tagjai motorszépségversenyt rendeztek, illetve motorkiállítást. Ahol számos gyönyörű Harley Davidsonban is gyönyörködhettek az érdeklődők.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában