Programajánló

2023.08.03. 19:56

Társasjáték, bor, lóhát és drótszamár – íme a legjobb 7+1 megyei program a hétvégére

Kikapcsolódnál a családdal? Van ötletünk. Mutatjuk a legjobb programokat erre a hétvégére, Komárom-Esztergomban.

Kemma.hu

Társasjáték-maraton vár Esztergomban

Maratont rendeznek augusztus 4., pénteken 16 órától egészen 6-án, vasárnap 10 óra 19 percig Esztergomban, a Kapcsolatok Házában. A szervezők rengeteg társasjátékkal várják a játszótársakat 42 195 méteren át, azaz 42 óra 19 perc 5 másodpercen keresztül.

A program ingyenes, csatlakozni bármikor lehet, akár 1-2 órára, vagy hosszú éjszakákra készülve is. Napközben családokat várnak gyermekekkel, este, éjjel pedig inkább a felnőttek készüljenek komoly játékokra.

Hagyományőrző lovas programok Síkvölgyön

A lovas programoké lesz a főszerep augusztus 5-én, szombaton 10 órától augusztus 6-án, vasárnap 18 óráig Síkvölgyön. A 14. Síkvölgyi Lovasnapok idén sem okoz majd csalódást: lesz fogathajtás, akadály- és vadászhajtás, kézműves foglalkozások, íjászat és persze lovagoltatás is. Szombaton 15 órától bemutatók várják a közönséget, vasárnap 9-től pedig díjugrató verseny lesz.

Sárkányt szelídítenek Esztergomban

Kicsiket és nagyokat, minden zeneszeretőt vár a VI. Sárkányszelídítő Jazz Napokra augusztus 5-6-án, szombaton és vasárnap a Szentgyörgymezői Olvasókör. Szombaton 10 órától interaktív jazz koncerttel várja a Kokopelli Jazz Matiné. Délután 5-től az elsősorban instrumentális jazzt játsszó Symbiosis 5, este 7-től a Mester Dániel Trio, míg 21 órától Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint duója lép fel.

Vasárnap sem lesz kevésbé pazar a program. Délután 5-től Kézdy Luca, a Magyar Rádió 2006-os jazz-hegedű versenyének döntőjének közönségdíjasa szórakoztatja a közönséget, 19 órától jön az Az Arpishow, a mi egy több éve koncertező, a hazai swingzene kiválóságaiból álló együttes, majd 21 órakor színpadra lép a Fusio Group, a kétszeres Arany Dobverő-, Fonogram-, Artisjus- és eMeRTon-díjas Szendőfi Péter zenekara is.

Hal és bor kínálja magát Neszmélyen 

Augusztus 4-én, szombaton várja a jó borokat és finom fogásokat kedvelő látogatóit a 8. Neszmélyi Borünnep és Halnapok Tatán, Az Eszterházy Kastélyba hirdetett 3 napos programon 17 borászat fogja kóstoltatni borait és egy pálinkaház is csatlakozik a kiállítókhoz. Szeretettel, jó zenével, finom falatokkal, borokkal és szuper kedves borászokkal várnak minden borkedvelőt.

Barlang/Grotta a Tatai Vár Törökkori bejáróban

A Kuny Domokos Múzeum tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Barlang/Grotta kiállítást a Tatai Vár Törökkori bejáróban. A kiállítás témája, címe idén: SOL INVICTUS. A kiállításmegnyitóra augusztus 5-én, 17 órától kezdődik. A tárlat pedig augusztus 27-ig, a Tatai Vár nyitvatartási idejében várja a kortárs művészet rajongóit.

A kiállító művészek:
Csernátony Lukács László, Éles Bulcsú, Gollowitzer Szabina, Görözdi Rita, Hermán Alíz, Jónás Péter, Kammerlohr-Kováts László, Kelemen Dénes Lehel, Kerese Milán Zsolt, Kováts Nikolett, KristofLab, Lévai Ádám, Mórocz István, Nedves Péter Barnabás, Ozsváth Sára, Sárközi Anikó, Schenk Attila, Sebestyén Ákos, Szabó Andrea, Szirkovics Evelin, Tánczos György, Tóth Norbert, Varga Bálint.

Szabadtéri karibi party a Zsigmond Teraszon

Táncolnál? Akkor a helyed Tatán, a Zsigmond Teraszon van augusztus 5-én, szombaton 18 órától, ahol füves placcon salsa, bachata és más karibi dallamra lejtheted. Ha, te magad nem táncolnál, ezen az estén végre megnézheted testközelből, milyenek a bachata finom mozdulatai vagy a salsa spontán vidámsága. Az este folyamán az animációkon keresztül belekóstolhatsz ezekbe is, és ha elkap a karibi hangulat, szeptembertől csatlakozhatsz a tanfolyamokhoz. A belépés ingyenes. A helyszín fűvel borított, ezért a szervezők kérik, hogy a tánccipők ezúttal maradjanak otthon.

Családi mezítlábas nap Oroszlányon

Ingyenes családi napra invitálnak mindenkit a szervezők augusztus 6-án, vasárnap 10-15 óra között. A találkozó Oroszlányban, az Alkotmány út végénél lesz. A programon kicsik és nagyok vezetetten próbálhatják ki a mezítláb járás csodálatos érzését különböző felületeken a természet lágy ölén, miközben hasznos információkat is megtudhatnak a mezítláb járás előnyeiről. Közös piknik is lesz, amelyhez megterítenek egy nagy lepedőn, ehhez mindenki hozzon maga által készített falatokat.

Kutyát (pórázon), gyerekeket, nagymamát, nagypapát, távoli rokont, barátot is nyugodtan invitáljatok, hozzatok az eseményre.

A szervezők kérik, hogy a résztvevőknél legyen megfelelő mennyiségű víz, plédek, könnyen vel- és levehető cipő, kényelmes ruha, kiskosár vagy hátizsák az ételeknek, valamint papírtasak vagy vászontáska az esetleges gyógynövénygyűjtéseknek. A mezítlábazás nem kötelező, de erősen ajánlott.

Látványos és extrém bringás esemény Esztergomban

A festői Esztergom ad otthont a II. Rad Company Urban Downhill versenynek augusztus 6-án, vasárnap. Az eseményre nem csak a Magyar Dh-sokat és Endurósokat, de nézőket is várnak, lesz is bőven látnivaló a helyszínen. A versenyzők között rengeteg értékes tárgynyeremény talál majd gazdára. A bringasportok szerelmesei pedig szurkolhatnak a résztvevőknek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában