Által-ér völgyi kerekezés

2023.08.28. 09:44

Száznál is többen bringáztak Tatabányától a tatai várig az éjszakában

Több, mint százan pattantak kerékpárra vasárnap este, hogy közösen tekerjenek át Tatabányáról Tatára.

Kemma.hu

113 lelkes bringás kerekezett Tatabányáról Tatára

Forrás: Facebook/Tata Város Diákönkormányzata

Cserteg István, a tatai önkormányzat ifjúsági referense elmondta, hogy idén már hetedik alkalommal kerekezhettek szervezett kiránduláson az érdeklődők az Által-ér völgyi kerékpárúton, amely 2020-ban elnyerte az Év kerékpárútja címet. 

– Augusztus 27-én az ötletes fényárba öltöztetett bicajokkal 113 lelkes kerekező indult útnak Tatabányáról a Tatai Várba. Ebben az évben is a tatabányai és tatai diákok kampányoltak a program sikeréért, amely hét éve indult el a Peron Music Alapítvány önkéntes programjaként, majd gyorsan népszerű lett a családok, kerékárosok körében. Szinte az egész megyében vették a bátorságot ezalkalommal is a hangulatos kerekezésre. Idén Dorogról, Oroszlányról, Lábatlanról, Komáromból, Tatabányáról, Tatáról, Környéről, Szomódról, Dunaalmásról és Vértesszőlősről bizonyosan sokan használták ki a lehetőséget – magyarázta Cserteg. 

A tatai diákönkormányzat közösségi oldalán számolt be arról, hogy idén a József Attila Könyvtár volt a tatabányai indulópontja az Által-ér menti éjszakai kerekezésnek az idei évben. Nem véletlenül: hiszen az intézmény a jövőben szeretné hivatalosan is elnyerni a Kerékpárosbarát munkahely címet. A bicajosok Tatabányán és a vértesszőlősi megállóhelyen Bányamanó tallérokat kaphattak, majd a tatai várban 20 ajándék sorsolására került sor, mint minden évben. 

Az éjszakai kerekezést ezúttal a vármegyei rendőr-főkapitányság szakemberei segítették a kritikus útszakaszokon való átkelésben. Cserteg István kiemelte, hogy az esemény örömkerékpározás, nem verseny. 

– Minden évben jó hangulat jellemzi a közös élményt. Egymással vidáman beszélgető baráti társaságok, családok és rengeteg fiatal vesz rajta részt. Sok kicsi is elsőként próbálkozik az izgalmas élménnyel. A bicajok lámpákkal való feldíszítése kihívás is egyben, hiszen ezzel igazan lehet feltűnést kelteni az éjszakában. Ilyenkor előkerülnek a legkreatívabb fényfüzérek az asztalokból és szekrényekből – tette hozzá  a szervező. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában