Fesztivál

2023.08.01. 14:00

Soroljuk, kik lesznek a hétvégi nyergesi Völgyválasz sztárfellépői

A húsz éve álló Szent Donát-szobor előtt pénteken 16 órától megnyitót és igeliturgiát tartanak a helyi Német Nemzetiségi Dalkör közreműködésével. A pincevölgyekben és a Szent Donát téren elkezdődik az önkormányzat idei legnagyobb rendezvénye, a X. Völgyválasz. Ezúttal is több sztárvendég érkezik.

Fenyvesi Károly

Forrás: 24 Óra

Fotó: Novotni Ákos

A nagyszínpadra elsőként a Diótörő Gyerektánc Egyesület fiataljai lépnek majd fel, őket fél héttől a Nemazalány x Sofi formáció követi. Pápai Joci 20 órakor kezdődő koncertjét már nagyon sokan várják. A helyi Total Dance Club műsora után Gönczi Gábor & Smile Rock Circus zárja a napot.

A szombati folytatásban 10 órától csizmadobással, tömlőgurítással, lecsófőző versennyel színesített családi délelőttöt rendez a városi önkéntes tűzoltó egyesület (NYÖTE) a Szent Donát téren. A főzésre nevezési díj nincs, regisztrálni háromnegyed tíztől lehet, eszközökről, alapanyagokról a 2–5 tagú csapatoknak kell gondoskodniuk. A gyerekeket 10–14 óra között Alkotóházba, tizenegy órától a Pinocchio Bábműhely is várják. Az apróságokkal a déli harangszóra kezdődik Ughy Tamásné Végh Zuzsi környékben jól ismert Ringatója. Mindkét napon tizenegy nyitott pince is várja a vendégeket.

A délután nyitányaként a kisszínpadon 16 órától Paár Julcsi énekes-dalszerző lép fel családoknak szóló műsorával, majd következik a Tulipiros Táncegyüttes, a szabadtéri táncház és a helyi Senior Örömtánc csoport bemutatója. Este az Uljana Quartet énekel, a kisszínpadi zárszót az In Diretta koncertje jelenti majd. A nagyszínpadon 20 órakor kezdődik a Best of Geszti koncert show, majd napzáróként következik a Random Trip koncert.

A X. Völgyválasz minden programja mindkét napon ingyenes.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában