Falunap

2023.08.06. 15:37

Retro motorok járták végig Bajna utcáit

Pacalok rotyogtak az üstökben. Idén tizenkét csapat vett részt a borbarátok főzőversenyén. A község utcáit retro motorok szelték, este pedig tűzzsonglőrök léptek fel az idei bajnai falunapon. Az eső sem vette el a jó kedvet, a résztvevők a sátorban dalolva búcsúztatták el a sötét fellegeket.

Walczer Patrik

Retro motorokkal indultak, hogy bejárják a falu utcáit

Az önkormányzat, a községi könyvtár és a Bajnai Szent Donát Borbarát Egyesület minden évben a futballpályán rendezi meg a falunapot. A civil szervezet a főzőversenye mellett egy retro motor kiállítással igyekezett még színesebbé tenni a napot, a Babetta, EMZ, Simson és további típusú járműveket Lehotay Miklós, A Motorosok is lehetnek Angyalok jótékonysági motoros felvonulás kezdeményezője három kategóriában díjazta.

A főzőversenyben tizenkét csapat vett részt, igazi ínyencségek születtek, még a roma nemzetiségi gasztronómiájába is betekinthettünk. Az idei döntnök Szepesi Szabolcs, a Vinum Ister Granum Borlovagrend nagymestere volt, az első helyet az Ördögi Ízek Angyalai nevű csapat szerezte meg csülkös pacaljával. A vándor fakanál díjat Romanek Etelka, a vármegyei közgyűlés alelnöke, illetve Erős Gábor, a térség országgyűlési képviselője és Pallagi Tibor polgármester adták át.

Nagy volt a programválaszték a kicsiknek is

Sokszínű programokkal kedveskedtek a fiatalabb és idősebb generációknak egyaránt. Az óvodapedagógusok családi vetélkedőt szerveztek, de népszerű volt többek között a Bajnai Zöld Tündérek Öko-és Szabadidő Egyesület Ökokör játszóháza, Alexa László fafaragó népi iparművész, és Benkő Attila kovács kézműves foglalkozása is.

A táti Fair Play Trial Team biciklis bemutatója és az Ákombákom Bábcsoport műsora után a Boróka Citeracsoport lépett fel, majd a Bajnai Kick-Box és Szabadidő Sportegyesület tartott bemutatót. Megtudhattuk, hogy Varga Zsombor személyében újra van válogatott versenyzője a klubnak. Az önkormányzata idén is segítette az egyesületet, illetve a sportolók versenyre való kijutását, támogatásuk révén Hudoba Tamás edző, sportvezető bolognai spagettit és limonádét készített a gyermekeknek.

Nem hiányozhatott a programból a bicskei Mayer Néptáncműhely és a bajnai Csima Hagyományéltető Egyesület előadása sem. Meglepetésvendégként Leblanc Győző és Szeredy Krisztina operaénekesek látogattak el Bajnára, majd a népszerű popegyüttes, a Happy Gang felelt a hangulatért. Napnyugtakor utcabál kezdődött Borbély Györggyel, majd nagy sikert aratott tűzshowjával a Taurin Cirkusz. A falunapot az RHS DJ Team hajnalig tartó retro discoja zárta.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában