Üzletlánc

2023.08.29. 06:58

Megéri majd a pesti Primark? Kiszámoltuk, hány ruha jön ki a megspórolt benzinpénzből

Célegyenesbe érkeztünk, már lehet vagdosni a mérőszalagot, hiszen szeptember 16-a után megnyílik a budapesti Arena Mall-ban az első magyarországi Primark üzlete. Kiszámoltuk, mennyit spórolunk, ha többé már nem kell Esztergomból és Tatabányáról elutaznunk a Bécsbe, ahová eddig akár buszos túrákat is szerveztek a ruhabolt miatt.

Walczer Patrik

Az ír vállalat ruhaboltjai igazi státuszszimbólummá váltak az elmúlt években, menő lett az üzletlánc termékeit hordani. Egyre népszerűbb hazánkban is, köszönhetően annak, hogy ár-érték arányban relatíve megfelelő árukat kínál. Amíg régebben a Mozart golyó, a tradicionális Wiener schnitzel, Leberkäse vagy éppen a világszerte ismert adventi vásár miatt keresték fel sokan az osztrák fővárost, újabban a Primark üzletek is amolyan turisztikai vonzerővé váltak. A legfrissebb hírek szerint azonban idén szeptember 16. és 24. között megnyitja az első magyarországi boltját a divatüzletlánc Budapesten is. 

Azért a mai üzemanyagárak mellett kétszer is meggondolandó, hogy néhány pólóért és nadrágért valóban útnak induljunk-e Bécsbe, habár szeptember közepétől vélhetően már nem kell ekkora túrát megtennünk. Csak érdekességképp: ha mondjuk Esztergomból mennénk volna az osztrák főváros, Vösendorf nevű kerületébe – ahol egy hatalmas bevásárlóközpontban van az üzletünk – akkor nagyjából 230 kilométer vár ránk.

Utazási költség Bécsbe

Tegyük fel, hogy veszünk egy magyarországi 10 napos autópálya-matricát, ami 5500 forint, illetve egy osztrákot, ami mintegy 3800 forint, így Esztergomból kevesebb mint három óra alatt leküzdhetjük a távot. Ha a kocsink 8 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométerenként és 640 forintos literenkénti benzinárral kalkulálunk, akkor mintegy 12 ezer 300 forintból van meg az odaút, értelemszerűen egy oda-vissza kirándulás a sztráda használati díjával együtt megközelíti a 30 ezer forintot.

Amennyiben Tatabánya a kiindulópontunk és ugyanezekkel a paraméterekkel számolunk, akkor a 196 kilométeres odaút 10 ezer forintba kerül. A teljes utazás a matricákkal együtt 28 ezer forint körül van. Ezzel szemben, a vármegyeszékhely központjától közúton mintegy 62 kilométerre lévő Aréna Mall 3 ezer forint körüli üzemanyagköltségből megúszható, de a teljes út sem kerül többe 7 ezer forintnál. Esztergomból az oda-vissza táv teljesítése nagyjából 5-6 ezer forint. Tehát az esztergomi vásárlók 24-25 ezer forintot, a tatabányaiak pedig 21 ezer forint körüli összeget spórolhatnak meg azzal, ha vármegyénkből nem Bécs, hanem Budapest vennék az irányt.

Mennyit spórolhatunk a magyarországi Primarkkal?

Ha a legolcsóbb termékekkel számolunk, akkor a megspórolt pénzből a legolcsóbb férfi pólót választ kijönne például 12 darab. Ha gyermekünknek vennénk egy 9 eurós Disney-s pulcsit, akkor akár 6 darabot is betehetnénk a kosárba, de ha 18 eurós női farmer mellett tesszük le a voksunkat, három példányt bőven meg tudunk vásárolni.

Véget érhetnek a buszos utazások
A YouTube videómegosztó platformon számos videó található, melynek szereplői azt mesélik el, illetve mutatják be, hogy mit vásároltak a Primark üzletekben. Egy felkapott tartalomgyártó beszámolóját akár több ezren is megtekintik, ami nem véletlen, hisz népszerű bolthálózatról van szó, sokakat érdekel, hogy most milyen változatos a kínálat. Az utazási irodák még kínálnak 10-15 ezer forint közötti összegért olyan buszos utazásokat, melyek célja éppen a vösendorfi pláza, ahol az említett üzlet is megtalálható. Vélhetően ezeknek az utaknak a népszerűsége hamar be fog zuhanni.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában