Ünnepi testületi ülés

2023.08.20. 13:43

Oroszlány évről évre bebizonyítja, milyen sokan és sokat tettek a településért

Összesen 19 díszpolgári cím, 47 aranygyűrű és 158 kitüntető díszoklevél jelzi, hogy az elmúlt évtizedekben sokan és sokat tettek a településért.

Kemma.hu

Tavaly négy díszoklevél talált gazdára a vésett gyűrű és a díszpolgári cím mellett

Forrás: 24 Óra

Fotó: Wágner Zsanett

Immáron hagyomány, hogy ünnepi testületi üléssel kezdődik az államalapítás oroszlányi ünnepe. A város képviselő testülete 30 évvel ezelőtt döntött úgy, hogy kitünteti azokat, akik hozzájárulnak a bányászváros dinamikusan és töretlenül fejlődéséhez.

Vasárnap délelőtt Lazók Zoltán polgármester a testület nevében is kifejezte tiszteletét azoknak, akik a közéletben, a kultúra, a testvérvárosi kapcsolatok és a sport területén kimagasló eredményeket értek el.

A képviselők a júniusi testületi ülésen meghozott döntése alapján az idén Szabó István Lajosné Betka lett Oroszlány díszpolgára. Dr. File Beáta jegyző méltatásából kitetszett, hogy az oroszlányi szlovák hagyományok ápolása, valamint az oroszlányi szlovák önkormányzatban végzett kiemelkedő munkája elismeréseként vehette át a díszkulcsot, a Hollóházi porcelánt és a virágcsokrot. Betka vezetője a 40 éve működő Szlovák Klubnak, alapítója a 30 éve működő Falu Hagyományőrző Egyesületnek és alapítója a szlovák nemzetiségi önkormányzatnak, jelenleg a szervezet megyei elnöke is. Vágsellye és Garamkovácsi (testvérvárosok – szerk.) díszpolgára.

A szlovákok megyei és városi elnöke, Szabó István Lajosné Betka lett Oroszlány díszpolgára
Fotó: Wágner Zsanett / Forrás:  24 Óra

Oroszlány zenei életének meghatározó alakja Milán Zoltánné, az evangélikus ének- és zenekar karnagya, aki aranygyűrűt kapott az idén.

Díszoklevél járt Reiner Nussbaumnak, az Oroszlány és Plochingen közötti testvérvárosi kapcsolat kiépítésében vállalt munkájáért. Továbbá Gurszky Gézánénak, aki a városban hosszú évtizedek óta kiváló nevelői és szakmai munkát végez. Járt a taps Marusinszkyné Beck Ingridnek is, aki több mint egy évtizede elkötelezett a kosárlabda fejlesztésében, végül, de nem utolsósorban Mike Istvánnak, a bányászati múzeum vezetőjének az elmúlt évek nagy léptékű fejlesztésében végzett lelkiismeretes munkájáért.
Az ünnepség az önkormányzati tanácsterem után a Millenniumi emlékműnél folytatódott, ahol Czunyiné dr. Bertalan Judit országgyűlési képviselő mondta el ünnepi beszédét, Lazók Zoltán polgármester köszöntője után és a kenyérszentelés előtt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában