Egyesültek

2023.08.15. 19:00

Megalakultak: most már helyi polgárőr egyesület őrzi Szákszendet

Néhány héttel ezelőtt kezdett szerveződni, kedd óta pedig már egyesületi formában folytatják munkájukat a szákszendi lelkes lokálpatrióták, akik nagy figyelmet fordítanak a lakók értékeinek megőrzésére. Mindennek komoly előzménye volt júliusban...

Wágner Zsanett

Megalakult a Szákszendi Polgárőr Egyesület a napokban, melynek elnöke Varajti Gizella lett. Mint arról július közepén beszámoltunk, futótűzként terjedt a hír a közösségi oldalon, hogy esténként kapucnis fiatalok járják a település utcáit. A szákszendi lakosok megnyugtatására kezdett szerveződni egy csoport, akiknek legfontosabb célja az volt, hogy megvédjék portáikat. Akkor a vármegyei rendőr-főkapitányságot  is felkerestük telefonon az üggyel kapcsolatban, akik megerősítettek, hogy fokozott rendőri felügyeletre számíthatnak a településen élők. Szákszenden, megyei szinten az egyik legalacsonyabb a bűnözési ráta.

A településen  évek óta nem működik polgárőrség, hiánypótló a szervezetről van szó. Megkerestük Varajti Gizellát, aki örömmel számolt be portálunknak arról, hogy pillanatok alatt összegyűlt 15 aláírás a közösségi csoportban, akik szívesen vállalták, hogy a szerveződő polgárőr egyesület tagjai lesznek. Gizella nagyon gyorsan reagált a felvetésre és néhány nap alatt több tárgyalást is lebonyolított az üggyel kapcsolatban. 

Sőt, júliusi ígérete szerint felvette a kapcsolatot más rendvédelmi szervekkel, mint például a megyei szövetséggel, valamint a rendőrséggel és a helyi önkormányzattal is egyeztetett és egy hónappal később már meg is alakult a szervezet. A következő lépésként Varajti Gizella szeretné, ha ez a szervezet nem csak polgárőri tevékenységről szólna, hanem közösség építő szerepet is játszana a jövőben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában