Szünetel

2023.08.16. 15:48

Két hétig nem fog járni a neszmélyi komp, mondjuk, mi az oka a hosszú leállásnak

Információink szerint a június végén indított új komp jelenleg egy óbudai szervizben van műszaki vizsgálaton.

Goletz-DeáK Viktória

Szombattól két hétig nem fog járni a neszmélyi komp. Erről a település közösségi oldalán osztottak meg információt. Úgy tudjuk, hogy egyrészt a hajó kapitánya megy szabadságra, másrészt a komp jelenleg műszaki vizsgálaton van Óbudán.

Értesülésünk szerint olyan alkatrész igény merült fel a javítása során, aminek a beszerzése hosszabb időt vesz igénybe. A kompot jelenleg helyettesítő régebbi típusú hajó csak egy ideiglenes helyettesítő megoldás. Ráadásul sajnos ennek a hajónak szombattól máshol van szerződése és nincs másik helyettesítő komp, amit a Duna ezen szakaszának adottságai mellett üzembe helyezhetnének. 

Mint arról korábban beszámoltunk: az Útinform tájékoztatása alapján a magyar-szlovák határszakaszon Neszmély és Dunaradvány között a Duna magas vízállása miatt nem közlekedik az új komp már augusztus 7. óta. Azonban információink szerint nem a magas vízállás az igazi oka a leállásnak. Úgy tudjuk, hogy egy, a szlovák oldalon keletkezett műszaki hiba miatt nem tud elindulni a vízi közlekedés. Később helyette egy helyettesítő hajót üzemeltek be, ami jelenleg is szállítja az utasokat a két település között. 

Korábban is akadt példa a leállásra. Júliusban arról számoltunk be, hogy egy hét sem telt el a komp első útja után, máris le kellett állítani a Neszmély és Dunaradvány között közlekedő járművet. Szerencsére akkor csak rövid időre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában