Felkészülés

2023.08.07. 15:40

Gázbekötési munkákat végeznek Dorogon

Alternatív fűtési megoldásokkal készülnek a télre.

Walczer Patrik

Zajlanak a munkálatok a dorogi uszodánál

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

A mostani időszakban több közintézménybél is gázbekötési munkálatok zajlanak – közölte az önkormányzat a város hivatalos oldalán. A városvezetés felidézte, hogy az energia-racionalizálás érdekében júliusban kezdődött el az érintett épületek fűtési rendszereinek korszerűsítése. A fejlesztéssel több célja van az önkormányzatnak: egyrészt szeretnék megelőzni, hogy a távhő magas díja miatt most ne keljen majd bezárni intézményeket, másrészt az alternatív megoldással akár kisebb költséggel is működtethetők lesznek az épületek. 

Tájékoztatásuk szerint a gázkontingens igénylése után a Gáthy Zoltán Városi Könyvtárnál már bekötötték a gázt. A távhő-kiváltás a Nipl Stefánia Uszodánál is zajlik, a tervek szerint az intézményt jövőre felújítják. A dorog.hu azt is írja, hogy a Petőfi óvoda energetikai korszerűsítése nem csak a fűtésrendszer modernizálásából, hanem a nyílászárók cseréjéből és a homlokzatok szigeteléséből áll. A megújult épületet a 73. Bányásznapi rendezvénysorozat keretében, szeptember elsején fogják átadni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában