Épül-szépül

2023.08.30. 07:45

Folyamatosan szépül a tatai Angolkert: most a kapuit újítják fel

Megújul az Angolpark Erzsébet téri kapubejárója, de a két másik kapunak a felújítása is tervben van.

Goletz-DeáK Viktória

Már nem lehetett halogatni a kapu felújítását

Forrás: 24 Óra

Fotó: Viszló Balázs

Dr. Szerencsi Richárd a Városgazda Zrt. vezetője a város közösségi oldalára kitett videóban beszélt arról, hogy felújítják az Angolpark Erzsébet téri kapubejáróját. Mint mondta: a a Városgazda folytatja a Cseke-tónál, pontosabban az Angolkertben megkezdett munkáját. Az Erzsébet téri kapu pedig olyan rossz állapotban van, hogy nem lehet tovább halogatni annak felújítását. 

– A bejárat és a kapunak az oszlopai nagyon rossz állapotban vannak. Talán két-három hónappal ezelőtt a kapukat már eltávolítottuk, bevittük a műhelybe, ahol teljes felújításon mentek keresztül. Nagyon szépek lettek, ezt meglepetésnek tartogatjuk arra, amikor már elkészültünk az oszlopokkal is – mondta a cégvezető. Hozzátette:  a két oszlop a javítás után kap egy felületkezelést is. 

– Fehérek lesznek, egészen pontosan olyan színe lesz, mint a nagy kastélynak. Az örökségvédelemhez beadtuk a szükséges színkódokat, melyre most megkaptuk az engedélyt, így neki tudunk látni a felújításnak. Miután az oszlopok festését befejeztük, a kőoszlopok festését, az új, felújított kapuszárnyak visszakerülnek a helyükre – tette hozzá a Városkapu vezetője. Megemlítette, hogy korábban már kitettek egy videót a Czuczai padokról, ahol a fekete lábazathoz fehér színt kaptak a lécek. 

Hozzátette: a másik két Angolkerti kapu felújítása is tervben van. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában