Ünnep

2023.08.02. 12:34

Esztergomba várják Novák Katalint

Novák Katalin köztársasági elnök mondja az ünnepi beszédet augusztus 20-án Esztergomban.

Novák Katalin mondja majd az ünnepi beszédet Esztergomban

Forrás: Nógrád Megyei Hírlap

Fotó: Hüvösi Csaba

Magyarország első városa ünnepel! − így kezdte szerdai Facebook-bejegyzését Hernádi Ádám, Esztergom polgármestere, majd így folytatta: államalapításunkat és Esztergom alapításának 1050 éves jubileumát háromnapos rendezvénysorozattal készülünk megünnepelni. Augusztus 20-án 10 óra 30-kor az Erzsébet parkban beszédet mond Novák Katalin, Magyarország köztársasági elnöke − tette hozzá.

Augusztus 18-án 18 óra 50-kor Hernádi Ádám polgármester beszédével nyílik meg a háromnapos ünnep, majd a Temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház és a Roby Lakatossal kiegészült Veszprémi Mendelsshon Kamarazenekar előadását élvezheti a közönség. 22 órától az Üvegtigris című klasszikus filmvígjátékot vetítik.

Augusztus 19-én a Veszprémi Kabóca Bábszínház „nyakigláb artistái” után, a Macskafogó című rajzfilmet láthatják kicsik és nagyok. A parkban fél 6-tól interaktív gyermekprogramok és a Szent István című animációs film premierje várja a közönséget. 20 órától az Egri Csillagok című musicalen szórakozhat a publikum, illetve 22 órától vetítik a Magyar vándor című mozit.

20-án 10 óra 30-kor Novák Katalin köztársasági elnök mondja az ünnepi beszédet az Erzsébet park színpadán, majd délelőtt gyerekeknek szóló régi mesterségeket bemutató foglalkozások lesznek. 15 órától a Vuk című rajzfilmklasszikus lesz műsoron, 16 órától pedig a Ludas Matyi című történtet adja elő a Forrás Színház. A fináléban a Babits Mihály Színház társulata Az első város című összeállítással áll a színpadra.

A három nap teljes programját Hernádi Ádám bejegyzésében is megtekintheti az érdeklődők.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában