Évforduló

2023.08.18. 20:34

Elstartolt Esztergomban a Szent István Napok rendezvénysorozata +fotók

Esztergomban nem csak az államalapítást ünneplik, hanem a város 1050. évfordulóját is.

Kemma.hu

Hernádi Ádám polgármester köszöntőjével indult a 2023-as Szent István Napok ünnepségsorozat. A város polgármestere beszédében többek között elmondta: Szent István király volt az, aki új történelmünket megírta, kinyitotta a könyvet, leírta az első, legfontosabb sorokat, mi pedig folytatjuk több, mint ezer éve.

Az ő tiszteletéről szól az előttünk álló három nap, az esztergomi Szent István Napok és a város 1050. születésnapja. Az Erzsébet parkban elhangzó megnyitóbeszéd után a temesvári Csiky Gergely Állami Színház társulata és Roby Lakatos hegedűvirtuóz szórakoztatta az ünneplő közönséget.

Mint arról korábban beszámoltunk, sűrű napoknak néz elébe az augusztus 20-át, az államalapítást ünneplő, idén 1050 éves Esztergom. Az országos jelentőségű háromnapos eseménysorozatban az államalapítás bölcsőjének számító királyvárosban kulturális fesztivál, díjátadók, ünnepi köszöntők sora várja a közönséget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában