Megünnepelték

2023.08.31. 15:10

Az oroszlányi Rózsa néni 90 évesen még töltött káposztát készít

"A hosszú élet titka, hogy nem szabad elhagyni magát az embernek!" - vallja a 90 éves Nagy Antal Istvánné Rózsa, akinek születésnapja mellett a névnapja is volt a napokban. Az ünnepségen Rajnai Gábor alpolgármester is gratulált, majd átnyújtotta neki az önkormányzat ajándékát.

Wágner Zsanett

Kilencven évet ünnepelt az oroszlányi Rózsa néni, akinek Rajnai Gábor alpolgármester is gratulált

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Peter

Nagy Antal Istvánné Rózsa 1933-ban látta meg a napvilágot, Erdélyben, Gyergyószárhegyen. Már gyermekkorában, a háború ideje alatt Magyarországra került. Tizenkét évesen szerződött munkás volt az Ikrényi Állami Gazdaságban, majd később Oroszlányba költözött családjával. Utolsó munkahelye az Oroszlányi Bányász Sport Kör volt, onnan ment nyugdíjba. Huszonnégy évig volt az Oroszlányi Bányász Népdalkör tagja. Több mint 75 éve szakszervezeti tag, ezzel az egyik legrutinosabbá vált a dalkörben.

– Nem érek rá unatkozni. Harminc évig Sikondára jártam a gyógyfürdőbe, csak sajnos elkaptam a COVID-ot, és egy évig lábadoztam belőle. Nagy a családom, 17 dédunokám, sőt már ükunokám is van. Mikor ünnepnapokon összejövünk, mindig én készítem a töltött káposztát – vallja Rózsa néni a nyugdíjas napokról.

Szerinte a hosszú élet titka olyan egyszerű, amilyen nagyszerű: sokat kell mozogni. – Amíg az ember bírja, mindig menni kell, és nem szabad elhagynia magát. Járok a Terefere klubba, én még a táncot is edzésnek tekintem – mondta mosolyogva az ünnepelt szépkorú.

Rajnai Gábor alpolgármester családja körében köszöntötte szerdán a 90 éves Nagy Antal Istvánnét, majd átnyújtotta részére az önkormányzat ajándékát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában