Éjszakai vendégek

2023.07.11. 17:31

Videó: nyestek után rókák tűntek fel Szárliget szomszédjában

Ahová a nyestek beköltöznek, onnan szinte lehetetlen elűzni őket. Száron egy lakó kamerával figyelte a mozgásukat, ám jött a meglepetés: egy róka.

Kemma.hu

Két hívatlan látogatót is rögzített a kamera éjjel Száron

Forrás: FEOL.hu

Szárliget szomszédjában, a vármegye határához közeli Száron is gyakori vendégek a nyestek. Sok bosszúságot okoznak, főleg ha beköltöznek egy portára, esetleg egy ház padlásán vernek tanyát. Éppen ezért Szalazsán Sándor beszerzett egy kamerát, hogy az udvaron éjszakai portyára induló nyestek mozgását megfigyelje.

A mellékelt videó tanúsága szerint azonban nem csak a nyestek kóborolnak a szári portákon, hanem a Somogyi Béla utca rendszeres vendégei a rókák is. A felvételen az látható, hogy óvatosan, de közel sem félénken mozog az udvaron a helyi Vuk, aki vélhetően élelmet keres az ember közelségében.

Szalazsán Sándor a feol.hu kérdésre elmondta: rendszeresen látogatja őket a róka. Náluk azonban nem tud kárt tenni, mivel két macskájukon kívül nincs más állatuk. Vélhetően a cicák maradéka vonzza oda éjjelente a vörös bundást, aki a közösségi oldalra kitett újabb felvétel tanúsága szerint néhány nappal később ismét felkereste a szári portát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában