Stand Up and Paddle

2023.07.14. 16:04

Végigeveznek a Dunán a jótékony SUP-osok - a vármegyei szakaszon integethetünk is nekik

420 kilométert eveznek a Dunán SUP-pal, miközben a Magyar Szervátültetettek Szövetségének gyűjtenek adományt. Vármegyénk északi határát is végigevezik.

Kemma.hu

Jótékony célból eveznek a Dunán

Forrás: Facebook/Duna420

A mozgás fontosságára, a vízitúrázás szépségeire szeretnék felhívni a figyelmet a DUNA 420 SUP túrával. Illetve a teljesítményük segítségével adományokat gyűjtenek a Magyar Szervátültetettek Szövetségének.

A csapat hétfőn ér Komárom-Esztergom vármegyéhez, akkor evezik végig a Duna ezen szakaszát. Reggel indulnak Gönyűről és másnap Esztergomból folytatják majd az útjukat. 

Dr. Grózli Csaba, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének stratégiai- és orvos igazgatója a Suplife.hu-nak beszélt a kezdeményezésről. 
– Jótékonysági céllal 420 kilométert fogunk evezni a Duna magyarországi szakaszán egy hét alatt, innen jön az elnevezés. Naponta körülbelül 60 kilométert fogunk megtenni SUP-on. Felhívjuk az emberek figyelmét a mozgás fontosságára, a supozás szépségeire. A túra egyben a Millió Lépés Program kihívásának is része, arra biztatjuk majd a csatlakozókat, hogy naponta mozogjanak legalább 60 percet – magyarázta az orvos, aki elárulta, hogy egy baráti társaság vág neki a túrának, akik aktívan SUP-oznak. 

– Egyikünk sem aktív sportoló, ezért biztos, hogy óriási kihívás lesz teljesíteni a 420 kilométeres távot egy hét alatt. Többen túl vannak már a 100 kilométeres Duna SUP ultramaratonon, de hét napon keresztül ekkora távot evezni teljesen más kihívás lesz. Biztosan lesznek könnyebb és nehezebb szakaszok, de bízunk benne, hogy csapatként át tudunk lendülni minden akadályon és végül sikeresen teljesítjük a távot Dunakilititől Mohácsig. Nagyon örülnénk, ha sokan csatlakoznátok hozzánk és velünk eveznétek néhány kilométeren át, vagy szurkolnátok a közösségi oldalakon. Biztos, hogy ez óriási erőt adna nekünk – tette hozzá az igazgató. A honlapon lévő térképen, Facebookon nyomon követhető lesz a csapat útja. 

– Az idén 25 éves Magyar Szervátültetettek Szövetségének gyűjtünk, hogy forrásokat szerezzünk a betegeket segítő programjaikra, amelyek forráshiány miatt jelenleg állnak. Ezen kívül a befolyt összegekből támogatni szeretnénk a rászoruló szervátültetetteket. Arra kérjük a SUPosokat, hogy ki-ki lehetősége szerint, akár csak egy lángos árával is, támogassa a Magyar Szervátültetettek Szövetségét.Fontos, hogy az adomány teljes összege a Szövetséghez kerül, a weboldalukon keresztül pár kattintással el tudjátok indítani a támogatásotok utalását – mondta a SUP-os. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában