Old Lake Man

2023.07.13. 17:22

Térképen a többórás útlezárások: triatlonosok árasztják el Tatát és környékét

Az Old Lake Man triatlonverseny miatt szombaton és vasárnap többórás útlezárásokra kell készülni Tatán, valamint a Tata-Kocs-Nagyigmánd útvonalon.

Kemma.hu

Az Old Lake Man triatlonverseny miatt szombaton és vasárnap többórás útlezárásokra kell készülni Tatán, valamint a Tata-Kocs-Nagyigmánd útvonalon.

Forrás: Kemma.hu/Google Maps

Mint azt a minap megírtuk, július 15-én és 16-án a Footour Futó, Kerékpáros és Triatlon Sportegyesület Tata önkormányzatának támogatásával rendezi meg az Old Lake Man Rövidtávú Triatlon Országos Bajnokságot illetve az Old Lake Man Középtávú Triatlon Amatőr Magyar Kupát. A viadalok, műfajukat tekintve, a közlekedést is befolyásolják, hiszen a kerékpáros szakaszt ismét közúton teljesítik majd a versenyzők, amelyet arra az időre teljesen lezárnak az egyéb forgalom elől.

A verseny úszással kezdődik, ezt követi a biciklizés, majd következik a futás. A rövidtávú triatlonisták szombaton az ökoturisztikai központtól 1,5 kilométert úsznak az Öreg-tóban, hogy elérjék az Esterházy-kastélynál felállított depót, majd letekerjenek Nagyigmándig és vissza, ezzel teljesítve a 40 kilométeres kört. Ezután jön a futás az Öreg-tónál, a kastély és az Építők parkja között, ami így 10 kilométeres táv.

Vasárnap a középtávon indulók 1900 métert úsznak le az öreg-tóban, miután szintén a volt kajakháznál az Öreg-tóba vetették magukat, majd 90 kilométert bicikliznek Tata és lényegében Nagyigmánd között, több kört is teljesítve. Ezután futnak 21 kilométert az Öreg-tó partján. Az Old Lake Man-en szombaton a férfiak 13:30-kor, a nők 13:45-kor rajtolnak, a limitidő, vagyis ameddig végezniük kell, előbbieknél 17:30, utóbbiaknál 17:45. Vasárnap 9:30-kor indul a mezőny, a limitidő pedig 17:00.  

A kerékpáros szombaton az alábbi útvonalat járja majd be: Tatán a Kastély tér – Hősök tere – Rákóczi út – Kossuth tér – Kocsi utca- Dózsa György utca – 8136-os út – 13-as útkereszteződéséig, ott fordító és megegyező úton vissza a Kastély térre. Az útlezárás várható ideje: 13:50-16:30.

Vasárnap Tatán a Kastély tér – Hősök tere – Rákóczi út – Kossuth tér – Kocsi utca- Dózsa György utca – 8136-os út – 13-as útkereszteződéséig, ott fordító és megegyező úton vissza Tatára a 8136-os út és a Kocsi utca kereszteződéséig, ott fordító és ebből még egy kör és vissza a Kastély térre. Ezen a napon az útlezárás várhatóan 9:50-től 15 óráig tart majd a tata.hu információi szerint.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában