Bélyegkiállítás

2023.07.02. 11:56

Miniatűr képcsodák érkeztek Tatára háromszáz keretoldalon +fotók

Három napig az idei év legrangosabb hazai bélyegkiállítását ünneplik Tatán, immáron második alkalommal. A Güntner Arénában csaknem háromszáz keretoldalon csodálhatják meg az érdeklődők a gyűjteményeket.

Szalai Nikolett

A bélyeggyűjtés kortalan, különlegességek is akadtak a gyűjtőknél

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

A bélyeg egy miniatűr képcsoda, tudományok, művészeti ágak és sportfajták elévülhetetlen, hiteles hordozója. Akit egyszer bűvkörébe vont a bélyeggyűjtés, legyen fiatal, vagy idős személy, azt már nemigen engedi el többé – tartják az elhivatottak. A mai digitális világban külön jó érzés látni, hogy a több mint százötven éves bélyegnek vannak még szenvedélyes gyűjtői, hagyományőrzői. 

Ifjúsági nap
Az Országos Tematikus Bélyegkiállítás jó alkalmat ad arra, hogy a hobbiszinten gyűjtők és a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége között kapcsolat teremtődjön. Hazánkban körülbelül harmincezer ember hódol ennek a szenvedélynek. Szombaton nemcsak szakmai, hanem ifjúsági napot is tartottak, hogy a jövő generációja is megismerhesse a bélyeggyűjtés varázsát. A Magyar Posta Zrt. külön bélyegzőt készített erre az alkalomra.

– Ez a bélyegnappal egybekötött kiállítás az idei legnagyobb eseményünk. Az ország minden pontjáról jöttek kiállítók, hogy bemutassák gyűjteményeiket. A tűzoltósággal mindig próbálunk közösen bemutatni anyagot, továbbá éremgyűjtőktől is van most egy kis látnivaló, valamint Tata gyönyörű képeslapkiállítását is megtekinthetjük. Reméljük, a helyieket idecsalogatja, mert most látható először ilyen kompletten ez a képeslapkiállítás – emelte ki Polgár László, a Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetségének elnöke.

– A bélyegnap mindig több dologról szól. A Magyar Posta Zrt. ilyenkor bocsát ki bélyegnapi sorozatot. Vannak vándordíjaink, amelyeket a legsikeresebb kiállítóink kapnak. Ezenkívül pedig néhányukat az évtizedes munkájukért díjazzuk. Ezeknek a kiállításoknak és bélyegbemutatóknak az egyik célja, hogy a jövő nemzedéke is megismerje a bélyeggyűjtés varázslatos világát – fogalmazott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában