Siker

2023.07.17. 14:19

Megszólalt a kisbéri polgárőr, aki az ország második legjobbja lett

Kihirdették a Polgárőr törvénnyel kapcsolatos pályázat eredményeit, amelyen László Gábor adatvédelmi biztos második helyezést ért el.

Kemma.hu

Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke adta át a díjat László Gábornak

Fotó: Szabó Sándor

Mint arról korábban mi is beszámoltunk, László Gábor adatvédelmi tisztviselő javaslatai elnyerték a pályázat bírálóinak tetszését, végül pályázatát az ország második legjobbjának választották. Az Országos Polgárőr Szövetség elnöksége, az Országos Polgárőr Szövetség Tudományos Tanácsa és a Magyar Rendészet Tudományi Társaság Közbiztonsági Tagozata pályázatot írt ki a polgárőrségről és a polgárőri tevékenység szabályairól szóló 2011. évi CLXV. törvény (Pőtv.) hatása a bűnmegelőzésre, és a polgárőrség működésére címmel.

A pályázat nem titkolt célja az volt, hogy a most érvényben lévő Polgárőr törvény módosítására gyűjtsön össze konstruktív javaslatokat. Július 12-én a szövetség központjában hirdették ki a pályázat eredményét. A bíráló bizottság tagjai a beérkezett pályaművek közül ötöt tartottak elismerésre érdemesnek. A kiírt pályázaton elért második helyezésért dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke László Gábor adatvédelmi biztost elismerésben és jutalomban részesítette.

– 2017 óta foglalkozom adatvédelemmel, de a ténylegesen ez irányú tevékenységemet, mint adatvédelmi tisztviselő 2018. május 25-től az általános adatvédelmi rendelet kötelező alkalmazásának napjától látom el. 2019 óta vagyok adatvédelmi tisztviselő az alábbi településeken: Kisbér, Ászár, Kerékteleki, Bársonyos, Bakonybánk, Réde, Súr, Csatka, Ácsteszér és Bakonyszombathely – mondta László Gábor, aki hozzátette:

– Mindezek mellett 2020-tól vagyok tagja az Országos Polgárőr Szövetségnek. Ez irányú tevékenységem elsősorban a Kisbéri járásban lévő tagegyesületek szakmai támogatásában valósul meg. A hivatásom során kiemelt fontosságú az érintett személyek alapvető jogainak tiszteletben tartása, az emberi méltóságuk, jogos érdekeik megóvása.

Az adatvédelmi biztos feladatai közé tartozik az önkormányzatok tekintetében az általános adatvédelmi rendeletnek való megfelelés biztosítása, ideértve az adatkezelési műveletek felügyeletét, eljárásrendjének meghatározását és annak ellenőrzését, valamit a hatóságokkal történő együttműködést.

– Az önkormányzatok és a fenntartásuk alatt lévő intézmények adatvédelmi rendeletnek való megfelelését segítem, bár sok esetben a hatóságok és a lakosság is kéri a segítségemet – emelte ki.

A pályázat jelentősége
A pályázat nem titkolt célja az volt, hogy a most érvényben lévő Polgárőr törvény módosítására gyűjtsön össze konstruktív javaslatokat. El lehet menni a falig, de nem tovább – fogalmazott a díjak átadásakor Dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke, aki felidézte azokat a merész javaslatokat, amelyekkel találkozott a pályázatok megismerésekor. Kiemelte, hogy tudni kell, hol a helye a polgárőrségnek, nem szabad megfeledkezni arról a tényről, hogy civil szervezet vagyunk, így különféle militáns törekvéseknek nincs helye.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában