1172,5 kilométer

2023.07.03. 13:44

Megcsinálták! Feri bácsi és Forint 10 hét alatt mentek végig az Országos Kéktúrán

Az Országos Kéktúra Facebook-csoportjában adták hírül egymásnak a tagok: Soós Ferenc és kutyája, Forint sikeresen teljesítették a Kéktúrát, amelyre április 24-én indultak el. A celebbé vált páros 1172,5 kilométert tett meg és nagyjából 32 ezer méter szintemelkedést küzdött le. Egy ország drukkolt nekik.

Kemma.hu

Ferenc Soós megcsinálta!

– ezzel a kurta, ám várva-várt bejegyzéssel találkozhat az, aki bekukkant az OKT - Országos Kéktúra Facebook-csoportjának hírfolyamára. Úgy tűnik, a hír igaz, és fotó is járt mellé.

Feri bácsi és Forint
Feri bácsi és Forint
Forrás: beküldött

Mint arról korábban beszámoltunk, Feri bácsi és Forint április 24-én indultak el, hogy kettesben végigjárják a Kéktúra útvonalát. Nem szakaszokban, nem vissza-visszatérve, hanem egy szuszra, minden cókmókot magukkal húzva, jó időben a szabad ég alatt megpihenve. Dorogon, Kesztölcön és Piliscséven is jártak, amit fotókon örökítettek meg a velük találkozók.

Nagy kutyasétáltatás – így aposztrofálta az útját a 75 éves Soós Ferenc, majd hű társa nevére utalva hozzátette, hogy mindig lesz nála egy kis apró.

Forintra és Feri bácsira 1172,5 kilométer várt. A hat láb kitartóan gyalogolt, kutyagolt, a velük találkozó túrázók pedig élményként számolnak be a közösségi oldalakon arról, merre látták őket éppen. A Kéktúta hírességei lettek, akikért végül már egy ország izgult.

Az út kalandokban is bővelkedett, május végén, július elején Komárom-Esztergom vármegyén is áthaladtak és Feri bácsi pont itt hagyta el a telefonját. A családja nem is tudta őt elérni.

Mások közösségi oldalra kitett bejegyzéseiből, meg pár, nagy ritkán panziókból, postáról érkező telefonhívásból értesülhettek csak róla, szerettük és Forint merre járnak éppen. Került fel  Facebookra fotó Feri bácsiról és Forintról Dorogon, Kesztölcön, Pilisszentkereszten és Piliscséven is. Mint azt a családtól megtudtuk, nekik arról is mesélt Feri bácsi, milyen jó neszmélyi borokat kóstolt nálunk, ezen a szakaszon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában