Tatabánya

2023.07.31. 11:00

Lenyűgözte a zsűrit az óvoda kertje

Lenyűgözte a Virágos Magyarországért verseny zsűrijét a felsőgallai óvoda udvara – adta hírül a település polgármestere közösségi oldalán. Az idén harmincadik alkalommal megszervezendő verseny ítészeinek látogatásáról Szücsné Posztovics Ilona számolt be a világhálón.

Kemma.hu

Csodás virágok fogadták a felsőgallai óvodába érkezőket

Forrás: Szücsné Posztovics Ilona/Facebook

Az ország legrégebbi és legnépszerűbb környezetszépítő versenyén már 383 település méretteti meg magát, közöttük Tatabánya is. 
A verseny célja a kulturált és vonzó településkép kialakítása, a fenntartható fejlődés szempontjainak következetes alkalmazása, a településen élők összefogásának ösztönzése, életminőségük javítása, a környezettudatos gondolkodás és szemlélet erősítése, valamint a természeti és az épített örökség megőrzése, gyarapítása. 

A hagyományokhoz híven külön tematikus pályázatok benyújtására is lehetőség nyílt, melyek közül a Felsőgallai Német Nemzetiségi Óvodával együttműködve Az év óvodakertje pályázaton is elindult a város. A gyönyörűvé változtatott kertről megannyi szép fotót mutat be a közösségi oldal. Igazán gyönyörű lett az óvoda udvara. 

A kertész- és tájépítészmérnökökből álló zsűri a rájuk jellemző alapossággal végezték munkájukat, értő tekintetüket semmi sem kerülhette el. Az eredményre ugyan még várni kell, de az ítészek elégedetten távoztak.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában