Metamorfózis

2023.07.23. 08:25

Kínai lett az egykori műszaki áruházból

Sokan örülnek, de még többen vannak akik értetlenül állnak, miért nyílt a napokban egy újabb kínai üzlet Oroszlányban a Rákóczi úti műszaki áruház helyett. Mint ismert, a város egyetlen Euronics-boltja csaknem 20 év után, tavaly augusztus végén húzta le végleg a rolót és fél évvel később ruházati bolt költözött a helyére.

Wágner Zsanett

Kínai ruhaüzlet lett az egykori Euronics helyén Oroszlányban

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

A Rákóczi út végén lévő kínai áruház ruházati részlege költözött az egykori műszaki bolt helyére, a főút elejére, ezzel is növelve az ilyen jellegű boltok számát a bányászvárosban.  2022-es cikkünkben írtuk, a műszaki volt anno nem működött veszteségesen. Hat alkalmazott dolgozott teljes munkaidőben az oroszlányi Euronicsban, rajtuk kívül egy munkavállaló négy órában. Úgy tudjuk, egy kolléga biztosan a cég alkalmazottja maradt, ám másik városban folytatta munkáját. Tavaly még aarról volt szó, hogy az egykori műszaki áruház helyén pékség nyílik majd. A társaság kommunikációs irodája pedig nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

A bezárás híre nagy port kavart és nagy port kavar még ma is a lakosság körében. Az azóta eltelt időszakban egyetlen bérlő sem akadt, aki elkezdené, vagy folytatná vállalkozását a helyszínen, kivéve a kínaiak. Úgy tudjuk, többen sérelmezik, hogy a 18 ezres városban jelenleg csak a helyi Tesco áruházban lehet műszaki cikket vásárolni, bár közel sem olyan széles választékban, mint egy erre szakosodott üzletben. A lakóknak viszont van egy másik lehetősége is, hogy a 15 kilométerre arrébb lévő szomszéd városban, a tatabányai Euronicsban vásárolnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában