Fesztivál

2023.07.19. 09:41

Két napon át szólt a blues a Duna partján Lábatlanon

A lábatlani fesztiválon a Ponyvaregény című film egyik leghíresebb jelenetét is megidézték.

Walczer Patrik

Tviszteltek is a fesztiválozók a rendezvényen

Forrás: 24 Óra

Fotó: W. P.

Budapestről érkeztünk hozzátok, hogy eljátsszuk nektek az ötvenes-hatvanas évek Amerikájának legnagyobb rock and roll, rockabilly slágereit, és persze hoztunk jó néhány saját dalt. Na, készen álltok?

– szólt a közönséghez Plesoczki Márton, a Marcello and The Flaming Boopers nevű együttes énekese-gitárosa, majd el is kezdődött az idő­utazás.

Előbb csak a fejek biccentek a ritmusra, majd a lábak is verték az ütemet, Ricky Nelson My one desire érzelmesebb dalára és a kellemes gitárdallamokra már a Duna-színpad előtti terület is benépesedett. A 2021-ben alakult banda a kilencvenes évek klasszikusát, a Ponyvaregény című film egyik leghíresebb jelenetét is megidézte, a fesztiválozók Uma Thurmant és John Travoltát másolva tviszteltek, már csak a két ismert színész hiányzott a táncparkettről. 

A Marcello and The Flaming Boopers remek hangulatú pénteki koncertje csak egy volt a változatos, egyben színvonalas felhozatalból. A XXI. Lábatlani Blues Fesztivált egyébként a Blues Revolver nevű együttes nyitotta meg. Az első napon fellépett még az Ulbert Underground, mely Pákai Petra énekesnővel kiegészülve szórakoztatta a közönséget. Eljött a Creedence Clearwater Reborn – Tribute Band is, melynek tagjai a híres-neves amerikai, pontosabban kaliforniai banda előtt kívánnak tisztelegni. 

A fesztivál másnapján a Musical Trip Trio, az Olivérsky és a Bluesberry mellett a Megasztárból ismert Gál Csaba Boogie és a garage soul, raw funk stílust képviselő Mo’ Gigs nevű együttes is gondoskodott arról, hogy Lábatlan ismét a blues fellegvárává váljon.

Lábatlan – A kultúra városa

Ez a címe a Magyar Teátrumi Társaság havi lapja különszámának, melyben több oldalnyi írást szenteltek a település pezsgő kulturális életének. A lapból – melyből bárki hazavihetett egy példányt – azt is megtudhattuk, hogy 2003 óta szól a blueszene Lábatlanon, és hogy a fesztivál ötletgazdája, fő rendezője az önkormányzattal együttműködve Horváth Mihály, nemzetközileg is elismert lábatlani szájharmonika-művész. 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában