Tanösvény

2023.07.21. 13:18

Információs táblák segítik a koppánymonostori Szent Pál-sziget felfedezését

Tíz információs táblát telepítettek a koppánymonostori Szent Pál-sziget hét kilométeres tanösvényére a napokban.

Körtvélyfáy Dina

Az átadón a koppánymonostori Fenyves Tábor ökotáborosai is részt vettek.

Forrás: 24 Óra

Fotó: Körtvélyfáy Dina

Az eseményen dr. Molnár Attila polgármester arról számolt be, a város számára fontos a zöld szemlélet. Felidézte, az elmúlt tíz évben 11 ezer fát ültettek, a Zöld Város Projekt keretében pedig a Jókai liget és környezete újulhatott meg.

Radics Gábor, a Komáromi Városmarketing és Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője arra is kitért, a táblarendszer mellett elkészült a Zöld Komárom applikáció, a zoldkomarom.hu oldal, valamint az iranykomarom.hu is zöld aloldallal bővült. Ezek célja, hogy a komáromiak és a turisták számára is bemutassa a város természeti kincseit. További zöld táblák kihelyezését is tervezik, Szőnyben, Komáromban és Koppánymonostoron is.

Az átadón a Fenyves Tábor ökotáborosai is részt vettek. A Szent Pál-szigeti táblák anyagának összeállításában Fiknerné Schulcz Ágnes, Juhász Márton, Bognár Balázs és Pénzes Zoltán működtek közre. Július 29-én vezetett túra keretében lehet felfedezni a Szent Pál-sziget új táblarendszerét, ezen a napon ugyanis tematikus kirándulást indítanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában