Az utolsó pillanatban

2023.07.11. 19:57

Hős kislány és havasi cincér Esztergomban: Jázmin a nemzeti park címerállatát mentette meg

A szülei szerint átlagos 11 éves kislány Jázmin, akit azonban az állatok és a természet szeretete egészen különlegessé tesz. A minap egy védett rovart mentett ki a Dunából. Ott fonódott össze szerencsésen a hős kislány és a havasi cincér története.

Kemma.hu

A havasi cincérben már alig volt élet, de szerencsére végül magához tért

Forrás: beküldött

A 11 éves Tanka Jázmin azzal nagyon szereti az állatokat és a környezetet. A kislány olyannyira óvja őket, hogy képes felszedni és a fűre vinni az útról a csigákat, nehogy egy autó átmenjen rajtuk. Korához képest jól is ismeri a rovarokat, erdei állatokat, Sőt, aktívan gyűjti a szemetet nem csak szervezett formában, de egyedül a szabadidejében is. 

Jázmint minden érdekli, ami a természettel, a környezet védelmével kapcsolatos. Szeret kirándulni, gombászni, horgászni is. De azt sem akárhogy. Minden kifogott halat visszaenged. Igazi kis környezet- és állatvédő – árulta el a kislány édesapja.

Jázmin a napokban egy havasi cincért mentett ki a Dunából. Alig volt már benne élet, ám szerencsére végül „észhez tért”. Az így megmentett rovar egyébként védett állat, 2019-ben Magyarországon az év rovara volt.

A 11 éves kislány által megmentett rovar eszmei értéke 50 ezer forint. A havasi cincér ráadásul éppen a Duna-Ipoly Nemzeti Park címerállata.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában