Állatok

2023.07.12. 10:30

Hőkamerával és hangdetektorral lesték meg a denevéreket Agostyánban

Denevérkutató avatta be a "repülőkutyák" életébe a résztvevőket, akik saját szemükkel figyelhették meg a tó felett repkedő állatokat.

Kemma.hu

Izgalmas bemutató részesei lettek, akik július 8-án este kilátogattak az Agostyáni Arborétumunkba. A denevérek számos film, színdarab ihletői. Sok babona, előítélet is fűződik ehhez a különleges állatfajhoz. A verteserdo.hu beszámolója szerint ezúttal első kézből egy szakembertől és talán a legfontosabb, a denevér természetes élőhelyén volt lehetőség életmódjának tanulmányozására, a „repülőkutyákhoz” fűződő tévhitek eloszlatására.
Amikor a legtöbb állat nyugovóra tér, a denevéreknek akkor kezdődik a „műszak”. Előjönnek nappali rejtekhelyeikről és birtokba veszik az éjszakai légteret. Ezt láthatta a mintegy 50 főnyi érdeklődő felnőtt és gyermek az arborétumi tó partjának környékén.

Mint írták: nagyon világos volt az éjszaka, így a 12 méter hosszú és 2,5 méter magas hálót a denevérek ügyesen kikerülték. A modern technika segítségével viszont jól nyomon lehetett követni őket. Az ultrahang detektorban hallani lehetett a hangjukat, a hőkamerában pedig látható volt, milyen sokan repkednek a tó felett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában