Kőfaragók Süttőn

2023.07.01. 09:30

Évezredes szakma a változó világban – kőfaragó tábor lesz Süttőn

A süttői önkormányzat, a községi Dr. Sághy Antal Környezetvédelmi és Kulturális Egylet, illetve a tatabányai székhelyű Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete együttműködésében egyhetes nyári napközis táborba várják a 12–18 éves fiatalokat a faluban.

F.K.

A csapat tagjai többek közt megismerhetik a köves világ formaképzését, a szakma szerszámai használatainak alapmozdulatait, a díszítőművészet kemény jelenét, biztató jövőbeni lehetőségeit. Szó lesz arról is, hogy napjainkban milyen szerepet kapnak az épületplasztikai elemek épített környezetünkben.

Az elméleti ismereteket izgalmasan színesíti majd egy korszerű kőfaragóműhely meglátogatása, ahol olyan szerszámgépeket is használnak, amelyeknek része egy-egy vezérlést végző, programozható mikroszámítógép. Más témában, az idősebb szakmabelieknek is vélhetően újdonság lenne a pórusbeton falazóelemek változó új világa.

A táborvezető Hegedűs István Péter díszítőszobrász, a köves szakma országos érdekvédelmi szervezete alelnöke lesz. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában