Lélegzet metsző tűzben

2023.07.05. 18:22

A TBC gyógyításáról nyílt kiállítás

„Lélegzet metsző tűzben – a tbc gyógyítása Magyarországon” címmel vándorkiállítás nyílt szerdán a tatabányai Szent Borbála kórházban.

Kemma.hu

Három hétig lehet megtekinteni a tárlatot

Forrás: 24 Óra

Fotó: F. P.

A poszter-vándorkiállítást a Magyar Nemzeti Múzeum Semmelweis Orvostörténeti Múzeum és az Országos Korányi Pulmonológiai Intézettel együttműködve szervezte és összesen 11 kórházban láthatják majd az érdeklődők. Ötödik állomásként érkezett a bemutató Tatabányára, ahol 3 hétig lesz megtekinthető a H épület aulájában. 

Az eseményt Dr. Dombi J. Péter, a Szent Borbála Kórház tudományos vezetője nyitotta meg, de beszédet mondott Dr. Kovács Gábor, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet nyugalmazott főigazgatója, illetve Dr. Böcskei Csaba PhD, a Szent Borbála Kórház Tüdőgyógyászati Osztály osztályvezető főorvosa is. Mint elmondták: a posztereken a tízezrek haláláért felelős betegség kezelésének és kutatásának történetét mutatják be. Kiemelték, hogy a kiállítás a betegeket kezelő orvosok, ápolók, és kutatók munkája előtt is tiszteleg, hiszen az ő érdemük, hogy ma már ritka betegségnek számít a halálos kór. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában