Horgászverseny

2023.07.10. 16:02

A kőfaragók nyolcadszor akadtak horogra Akasztón

A városi székhelyű Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete idei, immár huszonnegyedik horgászversenyét Akasztón tartotta. A rendszeresen indulóknak nem okozott meglepetést a helyszín.

Fenyvesi Károly

A köves szakma harcos halas kalandjaira érzékeny tagjai már nyolcadszor találkoztak családi körben Bács-Kiskun Vármegye községében. A kísérő programokat a közeli Kiskőrösre szervezték a házigazdák. A háromnapos forgatag nyitónapja közös svédasztalos vacsorával kezdődött, tévés műsorból is ismert fellépő dalolásával színesedett.

A másnap reggeli folytatásban húsz gyermek és huszonhárom felnőtt versenyző küldte csatába csalijait a horgok végén az akasztói horgászparkban. Az érdekvédelmi szervezet elnöke, Molnár Sándor, nem titkoltan a halaknak szurkolva, de a részletekre nagyon odafigyelve felügyelte, hogy egyetlen horgász se maradjon szomjan a nagy melegben. Egy kiskocsin két nagy, nem üres hűtődoboz járt körbe a parton a legendás Nagy ho-ho-horgász rajzfilmsorozat főcímdalára.

Az eredményekről az ipartestület Kecskéden élő jegyzőjétől, Csapucha Tamástól tudtunk meg neveket, illetve kilókat, dekákat. A gyerekek mezőnyében, ötkilós összsúllyal, a budapesti Sárga Zsombor lett a befutó, a legnagyobb kopoltyús egy 2,28 kilós volt, ez a pilisszentiváni Lajtavári Levente horgára akadt. A nők befutója 6,61 kilóval a győri Parcsami Erzsébet lett, a szintén győri Parcsami Tibor lett a befutó a másik nem mezőnyében összesen tízkilónyi szákolással. A versenyen kívül indult Horváth Péter élete eddig legnagyobb halaként, egy tizenöt kilós pontyot szákolt. A Márkus Gábor által felajánlott mészkő halat kapta emlékként.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában