INTERREG

2023.06.23. 21:00

Zselízzel ismerkedtek

Az INTERREG Szlovákia-Magyarország program keretében megvalósuló projekt keretében a Magyar Nemzeti Múzeum esztergomi Balassa Bálint Múzeumának szervezésében az Esztergomi József Attila Általános Iskola, illetve az Esztergomi Dobó Katalin Gimnázium diákjai látogattak el Zselízre.

A mintegy 40 diák tanárai vezetésével ismerte meg Zselíz nevezetességeit. Megtekintették a Városi Múzeumot, a Sacher házat, illetve a Franz Schubert parkot. A diákok találkoztak Polka Pavel-lel, a Városi Múzeum igazgatójával, Marek Kepka, a Sacher Polgári Társulás elnökével, illetve a Zselízi Önkormányzat képviselőivel.

A látogatás legizgalmasabb része az Esterházy-kastély felkeresése volt. Az INTERREG Szlovákia-Magyarország program keretében megújuló kastély felújítása jól halad. A diákok megtekintették kastély épületet-együttesét, melynek átadása a jövő hónapban várható.

A kulturális örökség megőrzése és hasznosítása fontos projektcél a zselízi műemlék épület esetében is. A fiatalok ismeretének bővülése segíti a szűkebb és tágabb kulturális környezetük iránti elkötelezettségüket, társadalmi – gazdasági – kulturális aktivitásukat – olvasható az MNM Balassa Bálint Múzeuma Facebook-oldalán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában