Energiaköltség

2023.06.06. 12:01

Továbbra sem nyit ki, de nem is zárt be végleg az oroszlányi uszoda

Az oroszlányi uszoda bár idén még nem nyitott ki, cáfolja a bezárásával kapcsolatos híreszteléseket.

W.Zs.

Az oroszlányi uszoda a szaunázók között is népszerű volt

Forrás: Kemma.hu

A távhőszolgáltatás díját 19-szeresére emelték tavaly októbertől a sportlétesítményekben, így a Csobbanó Uszoda esetében is az energiaválság okán. Az uszoda jellegéből fakadóan mind hő-, mind pedig villamosenergia terén nagy fogyasztónak számít, így a drasztikus áremelkedések miatt október elsejétől bezárta kapuit. A helyi televízió adatai szerint és a villamosenergiát tekintve 2022. december 31-ig átlagosan havi nettó 1 millió forintot kellett fizetni az uszoda esetében, ami január elsejétől a hatszorosára emelkedett. Ez önmagában annyi, mint amennyit havonta kellett fizetni az uszoda üzemeltetéséért, a bezárás előtt. A korábbi, éves nettó 75 millió forintos üzemeltetés az idén már csaknem nettó 210 millió forintba kerülne. 

Összegezve nem az újraindítás, hanem a folyamatos üzemeltetés a költséges – egyebek mellett a vízforgató- és a légtechnikai rendszerek miatt. Jelenleg több pénzt emésztene fel az uszoda egymaga, mint a többi sportlétesítmény összesen (sportcsarnok, sporttelep, Fekete István Sportcentrum, ökölvívóterem, küzdősportterem, bányászati múzeum, játszóterek és a digitális tudásközpont).

Az oroszlányi uszoda a közelmúltban közösségi oldalán adott arról hírt, hogy a létesítmény nem zár be végleg. Tudomásuk szerint az önkormányzat és az üzemeltető is elkötelezett abban az irányban, hogy amint az energiaárak normalizálódnak, megkezdi az újranyitás előkészületeit.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában