Dorog

2023.06.17. 11:00

Száz esztendő emlékeit idézhetik

A Pilis-Vértes-Gerecse medence egyik legrégebbi iparos, kereskedői érdekképviselője, a Dorogi Ipartestület jogelődje 100 évvel ezelőtt alakult meg.

F. K.

A centenárium alkalmából ünnepi emlékülések sorozatát szervezi meg a Szűcs György elnökletével működő, Orgona utcai székházú csapat. Az ipartestület napjainkban tizenkilenc település vállalkozóival van érdek-képviseleti kapcsolatban. A tervek szerint valamennyi érintett községben lesznek a helyi gazdasági élet kialakulásának folyamatát bemutató, méltató találkozások.

Legutóbb a tokodaltárói Bányász Közösségi Színtér dísztermébe hívta az érdeklődőket, kiemelten az egykori vállalkozók leszármazottait az önkormányzat és az ipartestület az elődök közösségben közösségért végzett munkájának bemutatására, felidézésre.

A jubileumi emlékülések sorozata hétfőn délután öt órától Únyon folytatódik. Házigazdaként a Dorogi Ipartestület és Pósfai József polgármesterrel az élen a helyi önkormányzat a hangulatos kis község művelődési házában várja az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában