Családi napközi

2023.06.01. 15:28

„Puffer vagyunk a városi gyermekállátásban” - megújult a tatai Habos Kakaó +fotók

2016-ban kezdte meg működését Tata-Kertvárosban a Habos Kakaó Családi Napközi. Ezúttal újabb örömre volt okuk, hiszen egy teljeskörű felújítás valósulhatott meg.

Szalai Nikolett

Pál Ildikó mutatta meg a vendégeknek a felújított intézményt

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Színes falak, játékok és mosolygós arcok. Egy Terület- és Településfejlesztési Operatív Program pályázatának köszönhetően megújult a Habos Kakaó Családi Napközi. 

– Nagyon régi vágyam volt már, hogy fejleszteni tudjuk a családi napközit – hangsúlyozta Pál Ildikó, a családi bölcsőde vezetője, és hozzátette:

– Mi egy puffer vagyunk a városi gyermekállátásban. Évközben is tudunk felvenni gyermekeket, tehát hogyha az áprilisi-májusi beiratkozáskor nem jut hely a kisgyermeknek állami intézményben, nagy valószínűséggel tudunk helyet biztosítani, illetve vállaljuk az évközi beszokást. Továbbá ami szintén fontos, hogy nemcsak a területileg illetékes kisgyerekeket tudjuk felvenni, hanem a környékről is.

A fejlesztés eredményeként a családi bölcsődei funkciót ellátó épület felújítása, korszerűsítése, átalakítása, bővítése zajlott le. A korszerűsítés során kiemelt jelentőséget kapott az energetikai korszerűsítés és a megújuló energia bevezetése. Megtörtént a nyílászárók cseréje, az épület utólagos hőszigetelése, emellett kiépítettek egy napelemes rendszert.

Az újonnan létrehozott mozgásfejlesztő helyiségben a projekt szerves része volt továbbá a készség- és mozgásfejlesztő eszközök beszerzése. A biztonság javítása érdekében kialakítottak egy kamera- és riasztórendszert.

A projektnek köszönhetően az épület akadálymentesen megközelíthető lett egy lépcsőjáró felvonóval, illetve egy akadálymentes mosdóhelyiség is. A családi bölcsőde udvarán pedig egy színes játszóvár szolgálja a legkisebbek mozgásfejlesztését. A beruházásnak köszönhetően a vállalkozás egy új, ötfős családi bölcsődei csoport kialakítását tudta megvalósítani. 

A 95,7 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével sikerült a projektet a tervezett határidőn belül, április 30-án befejezni.

– Nagy öröm minden olyan intézményfejlesztés városunkban, amely a gyermekeink életét teszi szebbé, a családok életét egy kicsit könnyebbé és biztonságosabbá, megnyugtatóbbá, így örülünk annak is, amikor egy-egy magánfejlesztés történik. Ez az intézmény, amelyet Pál Ildikó létrehozott Tata-Kertvárosban, az egy jó bizonyítéka annak, hogy lehet kicsiben is nagyszerűt létrehozni – emelte ki Michl József, a város polgármestere.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában