Uderground Művészeti Fesztivál

2023.06.04. 09:08

Óriásokkal, törpékkel a skanzenbe költözött a Dadabánya (Fotók)

Az a szabály, hogy nincs szabály – mondta megnyitójában Réz András filmesztéta, műfordító, forgatókönyvíró, reklámszakember, aki új szerepben, lélekvesztőként is bemutatkozott a hatodik Dadabánya Uderground Művészeti Fesztivál programján.

Kemma.hu

Törpék és óriások részvételével zajlott a Dadabánya

Forrás: 24 Óra

Fotó: SG

Egy délutánra és estére kortól, nemtől független közösségek, baráti társaságok vették birtokba a Bányászati és Ipari Skanzent, ahol Kammerlohr–Kováts László, az Agora Kortárs Galériájának vezetője, valamint az intézmény munkatársai várták a produkciók előadóit, alkotókat és a fiatal, középkorú és idős érdeklődőket. 

A fesztivál egyik különlegessége, hogy nincs jellemző életkori besorolása, s talán éppen ebből adódik Réz András nyitómondata is. Bármikor, bárki, bárkihez odaléphetett, tehetett fel kérdéseket, esetleg egy korsó sörrel révült a különleges zenére, vagy éppen lubickolt a művészeti ágak egyéb műfajában. Szertelenül, határtalanul és szemtelenül merülhettek el a habokban, hiszen a név, a dada, a meghökkentő, formabontó művészeti irányzat és a program ezt lehetővé tette.

Réz András védőbeszéde után a színpadon egymást követték a révületet segítő együttesek. Giliszta, Létrák, Totoro, Későn érők, Rühös Foxi és a Tudósok hozták hangulatba a kortalan közönségüket. Közben alkotások készültek a Dadabánya művésztelepen, ahol Szurcsik József és barátai élőben alkottak a színesre festett törpék és a szabadtéri kiállítás árnyékában.

 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában