Kelemen Endre-díj

2023.06.14. 13:47

Kitüntették a Szent Borbála szeretett főorvosát

Klinikai hematológiai munkásságának elismeréseként Kelemen Endre emlékplakettet kapott Dr. Dombi J. Péter, a Szent Borbála Kórház hematológusa.

Kemma.hu

A díjat Esztergomban, a Magyar Hematológiai és Transzfúziológiai Társaság XXIX. kongresszusán vette át a Szent Borbála Kórház Hematológiai Osztály vezetője.

A Magyar Hematológiai és Transzfúziológiai Társaság (MHTT) díjakat alapított a hematológia és a transzfúziológia területén sok évtizedes tevékenységüket végző kollégák kitüntetésére. Ennek sorában, a nemzetközileg is kiemelkedő munkássággal bíró hematológusról elnevezett Kelemen Endre-díjat kétévente adományozza, amely soros konferenciáján, közgyűlésén kerül átadásra. Prof. Dr. Kelemen Endre 1958-ban írta le a világon először, hogy a vérképzésen belül az ún. vérlemezkék – trombociták képzéséért egy hormonszerű anyag, a trombopoetin felelős, az ő szakmai nagyságának állít emléket a díj.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában