Tábor

2023.06.27. 17:44

Fotókon az idei tatai honvédelmi tábor: mutatjuk, milyen programokkal várták a fiatalokat

Katonai közelharc, elsősegélynyújtó oktatás és különböző feladatok várták a honvédelmi táborba jelentkezőket.

Kemma.hu

A gyerekek olyan élményekkel gazdagodhatnak, melyeket a civil életben nem feltétlen kapnak meg

Forrás: 24 Óra

Fotó: Flajsz Péter

Idén harmincnégyen jelentkeztek a Magyar Honvédség 6. Sipos Gyula Területvédelmi Ezred által szervezett harcos tematikájú honvédelmi táborba. A tizenöt–tizennyolc éves korosztályba tartozó táborozók között nemcsak fiúk, lányok is akadnak.

– Olyan élményeket biztosítunk a gyerekeknek, amelyeket a civil életben nem feltétlen kapnak meg. De ha meg is kapnak, nem ilyen töményen. Az egész tábor tematikája arra épül, hogy kizökkentsük őket a komfortzónájukból, saját maguk teljesítményét át tudják lépni, hogy segítsék egymást, bajtársiasságot tudjunk nekik mutatni. Lesznek olyan programjaink, amelyek úgymond a hazafias nevelést szolgálják. A gyerekek rettentően élvezik a feladatokat, és természetesen a testmozgás rendkívül fontos szerepet tölt be a tábor életében – emelte ki Tóth Gábor önkéntes tartalékos alezredes.

A gyerekek folyamatos egészségügyi felügyelet mellett vannak. 

– Ha úgy érzik, hogy elérték a teljesítményük határát, kiállnak. De még nem volt olyan, hogy ne álltak volna vissza, amikor kipihentnek érzik magukat. Nagyon odafigyelünk rájuk. Folyamatosan nézzük azt, hogy mennyi vizet fogyasztanak, időben étkeznek. Olyan élményeket kapnak, hogy miután pénteken hazamennek, lesz mit mesélni a szülőknek – tette hozzá.

Mag Magor Szolnokról érkezett a táborba, és nem először vesz részt.

– Tavaly is voltam, és megbeszéltük a többiekkel, hogy idén is ide fogunk jönni, mert nagyon jó volt. A honvédelmi táboroknak igen jellegzetes programjaik vannak, amelyek egyrészt nagyon jó kondícióban tartanak, másrészt igazán élvezetesek. Külön hangsúlyt fektetnek arra, hogy az agyat szinkronba tudjuk hozni a testtel – hangsúlyozta a tizenhat éves táborozó, aki a későbbiekben a honvédségnél képzeli el pályafutását.

A tizenhét éves Váradi Emma Hanna szintén másodjára érkezett a táborba, Komáromból.

– Úgy gondolom, ma már egyre több lány érdeklődik eziránt a hivatás iránt. Most épp a katonai közelharc zajlik, amiből sok mindent el tudunk sajátítani. De tegnap volt egészségügyi foglalkozás, ahol elsajátíthattuk az alapokat, például az újraélesztést és a kötözést – emelte ki.

A péntekig tartó harcos tematikájú honvédelmi táborban a programok mellett életre szóló barátságok is szövődhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában