Enyészet

2023.06.11. 11:28

Fotókon a penészes falak: összeszorul a szív a pusztuló pilismaróti tábor láttán

Egynyári szerelmek, felejthetetlen sportélmények, hajnalig tartó beszélgetések. Sokakat fűznek szép iskoláskori emlékek a pilismaróti táborhoz, ahol nyaranta rendszerint több száz fiatal fordult meg. Az egykori gyerekzsivaj helyett ma síri csend honol a pusztuló épületben.

Walczer Patrik

Odabent is szomorú állapotok uralkodnak

Forrás: Magyarország elhagyottan - BCO urbex/Facebook

Fotó: Picasa

Egykor a dorogi iskolásokat rendszeresen táboroztatták Pilismaróton, sőt volt, hogy mintegy 100 karatés, vagy éppen az előttük álló megmérettetésekre intenzív edzésekkel felkészülő kézilabdázók vették birtokba a tábort, amelynek épülete ma már az enyészet birodalma. A szebb napokat is látott pilismaróti táborról a Magyarország elhagyatottan – BCO urbex nevű Facebook-oldalra kerültek fel fényképek.

Sokak szíve összeszorul a pergő vakolat, a vizesedő, penészedő falak és az elhagyatott helyiségek láttán. A poszt alatt természetesen gyűlnek is a hozzászólások, több volt táborozó is felidézte a fotók alatt saját, a helyhez fűződő emlékét.

Volt aki azt írta meg, hogy sosem bírt még egy jancsiszeget sem belenyomni a faliújság léceibe, míg mások az épület bejáratánál lévő előtérben több mint 40 éve megrendezett „kreatív versenyről” számoltak be.

A fotók kapcsán felmerül a kérdés: miért? Milyen okból jutott ilyen sorsra a tábor? A 2020-as felvételek óta még rosszabb lehet az épület állapota, és azt is előre lehet vetíteni, hogy az időjárási körülmények miatt pár éven belül menthetetlen lesz az ingatlan.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a kemma.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában